Declarația privind beneficiarii reali, până la 1 octombrie

Declarația privind beneficiarii reali, până la 1 octombrie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 1 octombrie se împlinește termenul de depunere a declarației anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligației de înregistrare în Registrul Comerțului. Nedepunerea acestui document poate duce inclusiv la dizolvarea societății. Declarația poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și poate fi transmisă prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă şi curierat, chiar și personal.

Nerespectarea de către reprezentantul legal al persoanei juridice a obligației de depunere a declarației privind datele de identificare ale beneficiarilor reali constituie contravenție și se sancționează cu amendă. Mai mult, dacă declarația nu este depusă nici în termen de 30 de zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale, tribunalul va putea pronunța dizolvarea societății.

Termenul de "beneficiar real" definește persoana sau persoanele fizice care dețin în mod direct sau indirect cel puțin 25 la sută din participațiile unei persoane juridice ori care asigură conducerea persoanei juridice, în lipsa îndeplinirii participației de mai sus.

Citit 1062 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.