Topul firmelor preferate de șomerii gălățeni

Topul firmelor preferate de șomerii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați a organizat, în perioada iunie – septembrie, 15 întâlniri de mediere a muncii între șomeri gălățeni și angajatori din județele Galați și Brăila, reiese din raportul prezentat de AJOFM în cadrul Colegiului prefectural.

Medierea muncii este măsura prin care se realizează punerea în legătură a companiilor care vor să facă angajări cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu. Serviciile de mediere se acordă gratuit pentru persoanele înscrise în baza de date a ANOFM, iar în cadrul acestei activități, fiecărei persoane i se întocmește planul individual de mediere, informează AJOFM.

Cu alte cuvinte, firmele care caută să angajeze un număr mai mare de oameni se adresează AJOFM, iar agenția, în funcție de specificul joburilor oferite de firmă, îi „convoacă” la întâlnire pe șomerii din baza de date care corespund respectivului profil. Medierile au loc la sediul agenției gălățene, din strada Domnească.

Cele 15 întâlniri de mediere au fost organizate pentru opt angajatori, cu un total de 877 de șomeri participanți. Cele mai multe astfel de întâlniri, șase la număr, au fost organizate pentru firma tecuceană Contec Foods, la care au participat 487 de persoane, cele mai multe. Posturile oferite erau pentru muncitor necalificat și manipulant mărfuri.

O altă firmă preferată de șomerii gălățeni a fost Yazaki România, din Brăila, care oferea posturi de operator cablaje auto. La cele două ședințe de mediere cu Yazaki, au participat 159 de persoane. Al treilea cel mai mare număr de participanți a fost la întâlnirea cu reprezentanții Damen Workforce, unde 65 de șomeri s-au arătat interesați de joburile de sudori, lăcătuși și tubulatori navali oferite de companie.

O singură firmă a mai beneficiat, deocamdată, de mai mult de o ședință de mediere: Adina SRL. În cadrul a două întâlniri au participat 37 de persoane, locurile de muncă oferite fiind de operator confecționer industrial și confecționer textile.

Celelalte patru firme pentru care AJOFM a organizat întâlniri de mediere au fost River Fashion (pentru posturile de confecționer textile – 28 de participanți), Q&A 2000 IMPEX (bucătar, ospătar – 26 de participanți), Patisgal (pentru posturile de bucătar, cofetar, brutar, patiser, muncitor necalificat – 44 de persoane participante) și Dicor Land (mecanic utilaj agricol, mecanic agricol, lăcătuș mecanic și electrician auto – 31 de participanți).

Conform directorului executiv al AJOFM Galați, Marius Nicula, un bilanț al șomerilor care au fost angajați efectiv după medieri se va face în perioada următoare, deocamdată fiind prea devreme.

Citit 1673 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.