Documentele fiscale, numai prin Spațiul Privat Virtual

Documentele fiscale, numai prin Spațiul Privat Virtual
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând de la 1 martie 2022, documentele fiscale către ANAF vor fi transmise obligatoriu numai prin Spațiul Privat Virtual (SPV), informează AJFP Galați. Obligativitatea vizează persoanele juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, persoanele fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (II) și întreprinderi familiale (IF). Documentele depuse în format letric (hârtie) nu vor fi luate în considerare, iar contribuabilii respectivi vor fi notificați să folosească SPV.

AJFP le recomandă contribuabililor gălățeni să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în SPV, până la data de 1 martie 2022, pentru a evita eventualele inconveniente cum ar fi pierderea unor facilități sau drepturi fiscale.

Persoanele fizice sau juridice care deţin certificat digital calificat pot solicita înregistrarea în SPV în baza acestuia, iar persoanele fizice care nu deţin un astfel de certificat se înregistrează pe bază de nume de utilizator şi parolă.

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil non-stop.

Citit 1173 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.