IMM-urile, cereri pentru compensarea facturilor

IMM-urile, cereri pentru compensarea facturilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

IMM-urile trebuie să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică și gaze naturale, anunță ministrul Energiei, Virgil Popescu. Dacă cererea nu va fi transmisă, furnizorii nu vor aplica măsura de compensare. Cererea poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului Energiei, de la adresa http://energie.gov.ro/ordin-decontare/

Începând cu 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică și gaze naturale aplică, în facturile emise, schema de compensare. Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private, unităţi de învăţământ publice și private, creșe, organizaţii neguvernamentale, unități de cult și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 - martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kWh la energie electrică, respectiv, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/MWh. Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație sunt: 300 kWh/lună - 1.500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă (noiembrie 2021 - martie 2022); echivalentul în kWh a 1.000 mc de gaze naturale pentru întreaga perioadă (noiembrie 2021 - martie 2022). Se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensației de maximum 10%.

Citit 1252 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.