Flexibilizarea modului de lucru

Flexibilizarea modului de lucru
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nouă din zece angajaţi globali îşi doresc flexibilitate atunci când vine vorba despre modul de lucru, după încheierea pandemiei, iar peste o treime (35 la sută) dintre angajatori îşi doresc revenirea la programul de lucru integral de la birou, la finalul epidemiei de COVID-19, potrivit ediţiei 2021 a studiului EY "Work Reimagined Employer Survey".

Datele analizate arată că 79 la sută dintre angajatori intenţionează să facă o serie de modificări, de la moderate la semnificative, către un regim de muncă hibrid, pentru care ar opta 90 la sută dintre angajaţi, care îşi doresc flexibilitate în alegerea locului şi programului de muncă.

În privinţa riscurilor sistemului de lucru hibrid, altele decât cele legate de sănătatea fizică, 45 la sută dintre angajatori au menţionat capacitatea lor de a evalua corect şi echitabil situaţiile în care unele posturi impun sau nu un program sau un loc de muncă fix. O altă preocupare este și capacitatea de a reţine talentele şi a asigura flexibilitatea (43 la sută), în timp ce pentru 40 la sută modelul de lucru hibrid reprezintă un pericol pentru cultură, creativitate şi colaborare.

Citit 840 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.