Faci bani pe Facebook, TikTok sau Instagram? Plătești impozit!

Faci bani pe Facebook, TikTok sau Instagram? Plătești impozit!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat Broșura privind tratamentul fiscal al veniturilor obținute de persoanele fizice din postări realizate pe diferite rețele de socializare, pe portalul instituției, la rubrica Asistență contribuabili/ Servicii oferite contribuabililor/ Ghiduri curente și alte materiale informative.

În materialul realizat de specialiștii ANAF sunt prezentate informații utile pentru autorii de conținut pentru rețelele de socializare, cu privire la declararea veniturilor și stabilirea impozitelor și contribuțiilor aferente.

De exemplu, în situația în care activitatea se desfășoară cu regularitate, în mod continuu, pe cont propriu și urmărind obținerea de venituri și sunt întrunite criteriile unei activități independente, veniturilor obținute de persoanele publice din postările realizate pe diferite reţele de socializare şi care fac astfel reclamă pentru diverse companii/ branduri le sunt aplicabile prevederile Cap. II "Venituri din activităţi independente" din Titlul IV - "Impozitul pe venit" din Codul fiscal.

Veniturile obținute din activităţi independente desfăşurate în România, potrivit legii, se consideră ca fiind obţinute din România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate. Mai multe informații se pot obține fie de pe pagina de internet anaf.ro, fie telefonic, la numărul 031.403.91.60, informează instituția. Ghidul poate fi consultat la acest link https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Brosura_FB_2021.pdf.

Citit 1288 ori Ultima modificare Marți, 28 Decembrie 2021 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.