Transportatorii rutieri se pregătesc de proteste

 Transportatorii rutieri se pregătesc de proteste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei mari confederaţii ale transportatorilor rutieri din România – COTAR, UNTRR şi FORT – anunţă că, în termen de maximum 15 zile, îşi vor stabili un calendar de acţiuni comune, în semn de protest faţă de ordonanţa guvernului privind transporturile rutiere şi înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Într-un comunicat de presă comun, cele trei confederaţii acuză „sfidarea partenerilor sociali, o practică curentă a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi a Guvernului României care adoptă prin ordonanţe măsuri legislative cu o consultare formală condamnabilă”.

„Transportatorii rutieri au nevoie de o lege şi nu de o altă ordonanţă, care se adaugă lungului şir de ordonanţe care fac din reglementările transportului rutier un hăţiş ostil şi anevoios de aplicat, un mediu de altfel foarte propice pentru abuzurile autorităţilor.

De ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu ţine seama de propunerile patronatelor din transporturi? De ce Guvernul României nu ţine seama şi nu răspunde la memoriile patronatelor din transporturi pentru îndreptarea lucrurilor? Cerem chiar aşa de mult?

Nu vrem decât o lege prin care transportatorii să-şi poată construi în mod sănătos şi predictibil afacerile pentru familiile lor, ale angajaţilor lor, aducătoare de multe taxe la bugetele de stat şi locale.

Am înţeles că autostrăzi nu puteţi construi pentru că nu aveţi bani, dar o lege nu necesită mai mult decât pricepere, consultări şi bunăvoinţă. Dacă stăm bine să ne gândim, este chiar gratis. Şi atunci, de ce nu se poate?”, întreabă transportatorii, în finalul documentului citat.

„Astăzi am discutat mai mult telefonic între reprezentanţii diferitelor federaţii din transporturi, dar am stabilit să ne întâlnim la Bucureşti, foarte curând, pentru a stabili cum vom proceda în continuare”, ne-a declarat Hristache Bogatu, liderul sindicatului şoferilor din Galaţi.

Citit 1292 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.