Anul 2022 vine cu mai puțină birocrație

Anul 2022 vine cu mai puțină birocrație
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale, din anul 2022 statul nu ar trebui să mai ceară copii după documentele pe care le are deja. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial în noiembrie și a intrat în vigoare la 1 ianuarie. Această măsură vine să reducă birocrația și elimină "alergătura" persoanelor fizice după diferite documente pe care statul, prin diferite instituții, le are deja, dar sunt solicitate de fiecare dată când se schimbă ghișeul, cu timp pierdut, costuri și nervii aferenți.

Conform actului normativ, "se interzice instituțiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale".

Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale vor solicita entităţilor care au emis documentele, în format electronic, copii sau extrase de pe acestea, în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public.

Citit 1285 ori Ultima modificare Luni, 03 Ianuarie 2022 03:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.