Controalele AJFP au adus peste 88 de milioane de lei în plus la buget

Controalele AJFP au adus peste 88 de milioane de lei în plus la buget
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, pe parcursul anului 2021, 855 de controale și inspecții fiscale. Acestea s-au finalizat cu obligații suplimentare stabilite în valoare de 88,55 milioane lei, din care 82,97 milioane lei la contribuabili persoane juridice și 5,58 milioane lei la contribuabili persoane fizice. Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, contribuțiile aferente veniturilor dețin ponderea cea mai importantă, respectiv, 46,94 la sută (41,56 milioane lei), informează instituția gălățeană.
Printre acțiunile în care au fost implicate structurile de control s-au numărat inspecții fiscale din proprie inițiativă, efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice care prezintă risc fiscal ridicat. Alte controale au vizat verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili, precum și verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente. S-au mai urmărit soluționarea în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior, dar și creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili.
„În virtutea rolului preventiv, urmare acțiunilor de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, în perioada ianuarie - decembrie 2021, organele de inspecție fiscală au efectuat 109 acțiuni de control documentar, fiind stabilite obligații suplimentare în cuantum de 2.258.894 lei. La contribuabilii persoane fizice s-au inițiat 18 acțiuni, rezultând obligații de plată înscrise în decizii de impunere în cuantum de 43.866 lei. Pentru abaterile constatate s-au aplicat un număr de 59 de amenzi contribuabililor persoane juridice și fizice, în cuantum total de 218.400 de lei”, menționează raportul AJFP Galați.

Citit 974 ori Ultima modificare Joi, 27 Ianuarie 2022 00:56

2 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.