Studenții gălățeni vor învăța să facă bani din tranzacțiile bursiere

Studenții gălățeni vor învăța să facă bani din tranzacțiile bursiere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Studenţii şi masteranzii din 24 de universități partenere ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) - printre care se numără Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea ”Danubius”, vor putea folosi gratuit platforma demo de tranzacţionare a BVB, pentru a învăţa şi experimenta activitatea de investitor.

”Programul este unul didactic, care nu implică riscuri financiare sau folosirea banilor proprii. Proiectul educațional va începe pe data de 21 martie 2022 și va debuta cu un seminar online de training, organizat cu scopul înțelegerii noțiunilor de bază ale unei investiții pe piața de capital, dar și a modalității de accesare și de funcționare a platformei de tranzacționare”, se arată într-un comunicat de presă al Autorității de Supraveghere Financiară, care precizează că studenții și masteranzii interesați de tranzacțiile financiare se pot înscrie în acest program indiferent de disciplina de studiu.

Accesul la platforma demo a BVB va fi disponibil timp de patru săptămâni, până pe data de 15 aprilie. Pe întreaga perioadă, participanţii vor beneficia de consultanţă gratuită în cazul în care vor avea nevoie de ajutor sau de îndrumare. Practic, acest program se bazează pe experiențe de învățare de tip ”learning-by-doing”, un concept modern de studiu.

Pentru a se înscrie la acest program, studenţii vor completa un formular online pe care îl vor primi de la universitatea de care aparţin. Înscrierile pot fi făcute până la data de 14 martie.

Proiectul ASF se va desfășura în cadrul Global Money Week 2022 (21 - 25 martie 2022), un eveniment global de educație financiară, care se desfășoară sub egida OECD, în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor.

Citit 1055 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.