Afacerea care a început de la o oaie

Afacerea care a început de la o oaie
Exemplu părinților, cea mai bună lecție
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Succesul nu e un accident. E multă muncă, perseverență, sacrificiu, dar mai ales dragoste pentru ceea ce faci sau înveți să faci. Acestea sunt cuvintele pe care le-am auzit mereu de la părinții mei. Pe lângă vorbele de încurajare și susținere, am avut parte și de exemplu lor de viață. Cu circa 20 de ani în urmă, când erau tineri căsătoriți, Vera și Ruslan Stratulat  au pus temelia unei afaceri, începând de la o oaie.

Povestea vieții lor, a celor care mi-au dat viață și care îmi sunt și sprijin, și model, se derulează în orașul Șoldănești din Republica Moldova. Acolo, părinții mei depun în continuare eforturi să dezvolte o afacere care a început din aproape nimic. Oaia dăruită de către nași, la nunta lor, a fost startul stânii pe care o au, astăzi, Vera şi Ruslan Stratulat. Cei care atunci luau în derâdere mirii că au o singură oaie, acum îi respectă pentru reușitele lor. După nuntă, rudele făceau glume pe seama animalului primit în dar. Unii erau sigur că mirii vor tăia oaia, alții spuneau o vor vinde. Dar ovina primită în dar atunci a pus temelia unei afaceri de succes. Astăzi, cei patru membri ai familiei mele au grijă de circa 150 de ovine și 40 de caprine.   

Pentru a-și extinde afacerea, gospodarii au cumpărat un teren și au amenajat stâna lor. Acum, au aici de toate: grajduri, strungă, cioban, oi, capre și un câine. În prezent, familia mea deține propria Gospodărie Țărănească. Au reușit să participe la mai multe proiecte, care le-au adus succes și investiții, recent au primit titlu de ’’Fermierii Anului’’. 

Referindu-se la bani, tata spune că stâna nu-i o mină de aur, dar ne ajută să trăim bine la noi acasă. Pentru a asigura animalele cu hrană, familia mea a luat în gestiune 20 ha de pământ arabil. Pe această suprafaţă, cultivăm porumb, ovăz și lucernă. Tot ce au dobândit părinții mei până acum, au realizat cu propriile puteri. În dezvoltarea afacerii se implică activ toți membrii familiei. Una dintre cele mai importante misiuni, de a închega laptele proaspăt muls, îi revine mamei, Vera.   

În pofida tuturor greutăților, tata crede că vor veni și timpuri mai bune. Visul lui este să-și comercializeze produsele peste hotarele Republicii Moldova. Ideile nu îi lipsesc, crede că s-ar putea face bani buni din prelucrarea lânii, pentru plăpumi ca pe timpuri. Astfel ar învia tradiția străbunicilor și ar spori succesul Gospodăriei. 

Sunt mândră de familia mea, iar istoria părinților mei ne învață pe toți că cheia succesului este munca și efortul. Pentru a ajunge într-un punct dorit trebuie să luptăm pentru visul nostru, indiferent de gura lumii.

Citit 4794 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.