Adeverințe pentru credite avantajoase în zootehnie

Adeverințe pentru credite avantajoase în zootehnie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 16 februarie, eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022.

APIA a încheiat convenții cu instituțiile bancare și nebancare, respectiv, cu două fonduri de garantare - Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM), pentru a veni în sprijinul fermierilor care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente.

Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea inițială de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Prin adeverință se confirmă valoarea de 70% din cuantumul ajutorului determinat aferent cererii inițiale anuale, iar valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită solicitantului. FGCR și FNGCIMM garantează maximum 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

Se reamintește fermierilor că, potrivit legislației în vigoare care stabilește condițiile în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare sau nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de APIA în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de ROBOR 6M + maximum 2%.

Citit 783 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Februarie 2022 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.