Un fleac. Mi-au ciuruit contul

Un fleac. Mi-au ciuruit contul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Despre hackeri şi alte „neplăceri” informatice, la Parcul de Soft

Protecţia împotriva atacului hackerilor, securitatea informaţiei şi eliminarea sau minimizarea consecinţelor imixtiunilor în contul personal au fost câteva din temele luate în discuţie la Seminarul de Informatică Aplicată (APIS), desfăşurat recent la Parcul de Soft, în organizarea Asociaţiei Tehnopol Galaţi.

Prof.dr.ing. Severin Bumbaru a explicat mobilurile unor asemenea acţiuni şi, implicit, câteva dintre metodologiile utilizate de hackeri. A existat şi un exemplu concret, cel al gălăţeanului Gelu Kahu (consultant Tehnopol), al cărui cont de e-mail a fost spart de hackeri.

„După ce mi-au spart contul, mi-au folosit lista de adrese pentru a trimite la un număr mare de persoane un fals apel de ajutor, ca venind din partea mea, din străinătate, inducând astfel o stare de nelinişte şi confuzie. În final, mi-a fost distrusă toată baza de corespondenţe pe e-mail (documente din folderele Inbox şi Sent), precum şi toată lista de contacte”, a afirmat dr.ing. Gelu Kahu.

Trebuie menţionat că de un atac aproape identic s-a „bucurat”, nu cu mult timp înainte, un alt gălăţean – caricaturistul Florian Doru Crihană, cazul său fiind prezentat pe larg, la vremea respectivă, de „Viaţa liberă”.

În cadrul seminarului de la Parcul de Soft au mai vorbit Ciprian Buhosu şi Cătălin Aramă, arătând faptul că de curând s-a constituit în România  un organism naţional specializat, respectiv Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică (www.cert-ro.eu).

Trebuie amintite şi contribuţiile lui Bogdan Ionescu şi Bogdan Ungureanu, realizându-se astfel, se pare că pentru prima dată în Galaţi, un nucleu de experţi care să se dedice într-o formă organizată acestui domeniu al combaterii criminalităţii informatice.

Ca şi prima ediţie APIS, seminarul de la Parcul de Soft (al doilea din serie) a fost organizat de Tehnopol Galaţi, în parteneriat cu Parcul de Tehnologie Informatică, Biblioteca „V.A.Urechia” - filiala IT, Patronatul IMM-urilor şi Asociaţia Producătorilor de soft  din Galaţi.

Citit 1199 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.