„Cardul Kogălniceanu” devine operaţional astăzi

„Cardul Kogălniceanu” devine operaţional astăzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul „Cardul Kogălniceanu”, prin care statul garantează creditele pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi subvenţionează dobânzile aferente, va deveni operaţional astăzi, 9 septembrie, zi din care firmele interesate se vor putea înscrie online.

Prin programul „Cardul Kogălniceanu”, statul garantează în proporţie de 80 la sută creditele accesate de IMM-uri şi subvenţionează cu până la 50 la sută dobânzile acestora. Garanţia statului nu trece însă de 100.000 de lei, iar plafonul de subvenţionare a dobânzii este de 125.000 lei/an/beneficiar.

Suma acordată reprezintă 50 la sută din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, iar valoarea este limitată la 30 la sută din cifra de afaceri, dacă firma are şi alte facilităţi de credit.

„Nu ştim deocamdată ce efect va avea acest program, dar important este că interesul există, că se fac în continuare paşi pentru sprijinirea IMM-urilor”, ne-a declarat preşedintele PIMM Galaţi, Marian Filimon.

În programul „Cardul Kogălniceanu” s-au înscris zece bănci: BRD, Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Banca Comercială Carpatica, Alpha Bank, Garanti Bank, OTP Bank România, Pro Credit Bank şi Unicredit Ţiriac Bank.

Citit 2117 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.