Titluri de stat, disponibile pentru gălățeni și prin Spațiul Privat Virtual

Titluri de stat, disponibile pentru gălățeni și prin Spațiul Privat Virtual
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălățenii interesați să investească în titluri de stat au la dispoziție, începând de luni, o nouă emisiune de titluri Tezaur, emise de Ministerul Finanțelor. Titlurile de stat au valoarea nominală de 1 leu, sunt în formă dematerializată, au maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 4,8% și 5,8%.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Între 4 și 26 aprilie, titlurile de stat pot fi cumpărate și online de către persoanele fizice, dar numai de cele înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Titlurile mai pot fi cumpărate până pe 27 aprilie, de la unitățile Trezoreriei Statului, precum și prin oficiile poștale (până pe 26 aprilie, în mediul urban, și până pe 21 aprilie, în mediul rural).

Citit 1465 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.