Și PFA-urile vor beneficia de vechime în muncă

Și PFA-urile vor beneficia de vechime în muncă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Activitatea desfășurată de o persoană fizică autorizată (PFA) va putea fi considerată vechime în muncă și în specialitate, dacă vor fi îndeplinite cumulativ două condiții, conform unui proiect de lege care a primit, în această săptămână, votul favorabil al Camerei Deputaților, în calitate de for decizional. Prima condiție este ca activitatea ca PFA să fi generat venituri nete de cel puțin 12 salarii minime brute pe țară în anul pentru care se face recunoașterea. A doua condiție este ca PFA-ul să fie înregistrat la Registrul Comerțului cu un singur cod CAEN sau cu codul CAEN principal pentru care se face recunoașterea.

Conform inițiatorilor, măsura este necesară pentru a elimina discriminarea existentă între persoanele care prestează muncă salariată și cele care prestează muncă independentă, deoarece ambele categorii contribuie la bugetul statului cu taxe.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege mai are nevoie doar de semnătura președintelui țării și, apoi, de publicarea în Monitorul Oficial.

Citit 2042 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2022 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.