EXCLUSIV. Remorcherul multifuncțional „Perseus” revine pe Dunăre după ample lucrări de modernizare

EXCLUSIV. Remorcherul multifuncțional „Perseus” revine pe Dunăre după ample lucrări de modernizare
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)
Remorcherul multifuncțional "Perseu", nava-fanion a Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, si-a început sâmbătă, 7 mai 2022, prima cursă pe Dunăre după ce a parcurs un amplu proces de modernizare, în Șantierul Naval Damen Mangalia. Grație acestei investiții, în valoare de aproape 10 milioane de euro, "Perseus" și-a regăsit "o nouă tinerețe", durata sa de exploatare urmând să fie prelungită cu încă cel puțin 15-20 ani, după ce a parcurs deja aproape trei decenii de activitate.
Lucrările de modernizare au presupus, printre altele, o remotorizare completă, schimbarea echipamentelor de comandă și control, dotarea cu capabilități sporite de intervenție.
În ultimele săptămâni, nava a parcurs cu succes probele de mare, fiind gata de acțiune. Nava a plecat din portul Sulina în cursul dimineții de sâmbătă, urmând să ajungă la Galați în cursul serii aceleiași zile.
Remorcherul multifuncțional "Perseus" este capabil să îndeplinească misiuni de spărgător de gheață, dar poate interveni şi în cazuri de urgență, precum incendii sau eșuări de nave, inclusiv în Marea Neagră.
Ziarul "Viața liberă" va reveni cu un amplu reportaj realizat la bordul navei, chiar în timpul pregătirii acestei prime curse, atât de importantă pentru "Perseus" și navigația pe Dunăre.
Foto: Ovidiu Amălinei
Citit 23197 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2022 11:40

5 comentarii

 • postat de Marinel
  Duminică, 08 Mai 2022 09:10
  92.83.34.***
  Felicitari! Ma gandeam de cativa ani ca o sa ajunga la fier vechi! Prin cate a trecut acest remorcher ma bucur ca i-au mai dat dreptul la viata. Forta Perseus(Albatros)!
  1
  21
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Duminică, 08 Mai 2022 09:04
  95.76.3.***
  Ce frumos e!......am impresia,totusi,ca pozitionarea plutelor de salvare e asa,intr-un fel....cam proptite asa,cumva ca nuca in perete.Cam dificil accesul si manevrarea lor in caz de Doamne-fereste....In rest,sa-l stapaneasca sanatosi!
  6
  3
  Raportează
 • postat de Unu ce spera…
  Duminică, 08 Mai 2022 08:13
  5.13.210.***
  Speram ca cele zece milioane cheltuite pentru modernizarea lui , sa l smulga din radacinile pontonului, unde a stat ani indelungati…
  0
  18
  Raportează
 • postat de Radu
  Duminică, 08 Mai 2022 08:10
  95.76.3.***
  Fericire!ne bucuram pentru un remorcher!mare rusine!
  14
  8
  Raportează
 • postat de Cris
  Duminică, 08 Mai 2022 00:01
  82.21.207.***
  Vant din pupa !
  3
  31
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro