EXCLUSIV. Remorcherul multifuncțional „Perseus” revine pe Dunăre după ample lucrări de modernizare

EXCLUSIV. Remorcherul multifuncțional „Perseus” revine pe Dunăre după ample lucrări de modernizare
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)
Remorcherul multifuncțional "Perseu", nava-fanion a Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, si-a început sâmbătă, 7 mai 2022, prima cursă pe Dunăre după ce a parcurs un amplu proces de modernizare, în Șantierul Naval Damen Mangalia. Grație acestei investiții, în valoare de aproape 10 milioane de euro, "Perseus" și-a regăsit "o nouă tinerețe", durata sa de exploatare urmând să fie prelungită cu încă cel puțin 15-20 ani, după ce a parcurs deja aproape trei decenii de activitate.

Lucrările de modernizare au presupus, printre altele, o remotorizare completă, schimbarea echipamentelor de comandă și control, dotarea cu capabilități sporite de intervenție.

În ultimele săptămâni, nava a parcurs cu succes probele de mare, fiind gata de acțiune. Nava a plecat din portul Sulina în cursul dimineții de sâmbătă, urmând să ajungă la Galați în cursul serii aceleiași zile.

Remorcherul multifuncțional "Perseus" este capabil să îndeplinească misiuni de spărgător de gheață, dar poate interveni şi în cazuri de urgență, precum incendii sau eșuări de nave, inclusiv în Marea Neagră.

Ziarul "Viața liberă" va reveni cu un amplu reportaj realizat la bordul navei, chiar în timpul pregătirii acestei prime curse, atât de importantă pentru "Perseus" și navigația pe Dunăre.

Foto: Ovidiu Amălinei
Citit 25272 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2022 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.