Reprezentanții Casei Regale, pe platforma siderurgică de la Galați (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Reprezentanții Casei Regale, pe platforma siderurgică de la Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

În premieră pentru Combinatul Liberty Steel de la Galați, reprezentanții Casei Regale, respectiv, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au fost prezenți pe platforma siderurgică pentru a se întâlni cu angajații, cu familiile acestora, cu voluntari, dar și cu elevi și profesori gălățeni.

Distinșii oaspeți au vizitat combinatul siderurgic la invitația Fundației GFG, care derulează o serie de programe sociale și educaționale în Galați.

Vizita în combinatul siderurgic a fost precedată de un moment de reculegere la biserica din apropierea platformei siderurgice, unde reprezentanților Casei Regale le-au fost prezentate și câteva date despre istoria acestui locaș. Cu această ocazie am aflat și că tatăl unuia dintre preoții care slujește la această biserică a fost, pe vremuri, în Garda Regală a Palatului de la Sinaia!

Un alt punct important pe agenda vizitei a fost chiar ”în inima” combinatului, la Furnalul 5, unde reprezentanților Casei Regale le-au fost prezentate câteva date despre activitatea siderurgică a combinatului gălățean, inclusiv în ceea ce privește ambițiile ca, în urma unei retehnologizări de anvergură, combinatul de la Galați să producă ”oțel verde”, ceea ce presupune un sistem sustenabil al emisiilor de carbon.

În numele Casei Regale, Alteța Sa Principele Radu avea să se declare impresionat, atât de primirea călduroasă pe care le-au făcut-o gălățenii, cât și de perspectivele pe care în plan economic și social le are comunitatea locală.

”Majestatea Sa a fost fericită să viziteze Galațiul de 10 Mai, pentru că este unul dintre cele mai strălucite exemple ale vocației europene a României. Au fost momente de glorie ale orașului, au fost poate și momente de tristețe, dar sperăm ca Galațiul, un oraș cu o compoziție atât de frumoasă și de complementară de limbi, de tradiții, credințe, profesii, să-și regăsească gloria de altădată. Acest lucru începe deja să se întâmple. Suntem aici în inima unuia dintre cele mai mari obiective industriale ale țării, care a avut șansa să supraviețuiască, ceea ce face cinste dumneavoastră, celor care îl deserviți astăzi, pentru că acest lucru arată că, în acești 156 de ani de istorie modernă și contemporană a României, sunt și părți care nu au fost irosite, sunt părți care au revenit la viață, iar sacrificiul predecesorilor dumneavoastră – unii dintre ei și-au pierdut și viața aici, în combinat – nu a fost zadarnică”, a declarat Alteța Sa Principele Radu.

Un semn ”al renașterii” economice gălățene este și proiectul de învățământ profesional în sistem dual - lansat în prezența reprezentanților Casei Regale, de Fundația GFG, în colaborare cu Liberty Galați și Liceul Tehnologic ”Paul Dimo”, proiect asupra căruia vom reveni într-o ediție viitoare.

Foto: Marian Calestru

Citit 4454 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.