Reprezentanții Casei Regale, pe platforma siderurgică de la Galați (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Reprezentanții Casei Regale, pe platforma siderurgică de la Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

În premieră pentru Combinatul Liberty Steel de la Galați, reprezentanții Casei Regale, respectiv, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au fost prezenți pe platforma siderurgică pentru a se întâlni cu angajații, cu familiile acestora, cu voluntari, dar și cu elevi și profesori gălățeni.

Distinșii oaspeți au vizitat combinatul siderurgic la invitația Fundației GFG, care derulează o serie de programe sociale și educaționale în Galați.

Vizita în combinatul siderurgic a fost precedată de un moment de reculegere la biserica din apropierea platformei siderurgice, unde reprezentanților Casei Regale le-au fost prezentate și câteva date despre istoria acestui locaș. Cu această ocazie am aflat și că tatăl unuia dintre preoții care slujește la această biserică a fost, pe vremuri, în Garda Regală a Palatului de la Sinaia!

Un alt punct important pe agenda vizitei a fost chiar ”în inima” combinatului, la Furnalul 5, unde reprezentanților Casei Regale le-au fost prezentate câteva date despre activitatea siderurgică a combinatului gălățean, inclusiv în ceea ce privește ambițiile ca, în urma unei retehnologizări de anvergură, combinatul de la Galați să producă ”oțel verde”, ceea ce presupune un sistem sustenabil al emisiilor de carbon.

În numele Casei Regale, Alteța Sa Principele Radu avea să se declare impresionat, atât de primirea călduroasă pe care le-au făcut-o gălățenii, cât și de perspectivele pe care în plan economic și social le are comunitatea locală.

”Majestatea Sa a fost fericită să viziteze Galațiul de 10 Mai, pentru că este unul dintre cele mai strălucite exemple ale vocației europene a României. Au fost momente de glorie ale orașului, au fost poate și momente de tristețe, dar sperăm ca Galațiul, un oraș cu o compoziție atât de frumoasă și de complementară de limbi, de tradiții, credințe, profesii, să-și regăsească gloria de altădată. Acest lucru începe deja să se întâmple. Suntem aici în inima unuia dintre cele mai mari obiective industriale ale țării, care a avut șansa să supraviețuiască, ceea ce face cinste dumneavoastră, celor care îl deserviți astăzi, pentru că acest lucru arată că, în acești 156 de ani de istorie modernă și contemporană a României, sunt și părți care nu au fost irosite, sunt părți care au revenit la viață, iar sacrificiul predecesorilor dumneavoastră – unii dintre ei și-au pierdut și viața aici, în combinat – nu a fost zadarnică”, a declarat Alteța Sa Principele Radu.

Un semn ”al renașterii” economice gălățene este și proiectul de învățământ profesional în sistem dual - lansat în prezența reprezentanților Casei Regale, de Fundația GFG, în colaborare cu Liberty Galați și Liceul Tehnologic ”Paul Dimo”, proiect asupra căruia vom reveni într-o ediție viitoare.

Foto: Marian Calestru

Citit 3660 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 08:40

12 comentarii

 • postat de marr
  Joi, 12 Mai 2022 20:03
  86.124.200.***
  A venit - a vizitat . Foarte bine .
  Combinatul a fost construit la hotararea lui Gheorghe Gheorghiu Dej , cu banii statului si cu munca oamenilor . Statul Comunist/postcomunist l-a gestionat cum l-a gestionat ...si pana la urma l-a vandut (guvernul Nastase) . Poveste incheiata
  . Ceea ce interesa (poate) era relatia in Interbelic dintre Industriasi (Malaxa, Auschnitt sau Dumitru Mociorniţa ) si Casa Regala , Regele de atunci .
  0
  4
  Raportează
 • postat de Anonim
  Joi, 12 Mai 2022 17:26
  89.39.81.***
  @Daniel: Esti tu cumva educat? 'bascalie', 'multi monstrii' nu arata educatie.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Daniel
  Joi, 12 Mai 2022 14:22
  194.105.20.***
  Oare de ce comenteaza numai cei care sunt pe langa subiect, fac bascalie? Sub umbrela anonimatului multi monstrii se ascund! Faptul că în momentul în care deschizi internetul nu ai nevoie de educație, de bun simț sau de cunoștințe permite oricărui om sa aibe o parere, cat de aiurea ar fi!
  8
  8
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 12 Mai 2022 13:40
  92.83.34.***
  Suntem un popor de LINGĂI.........
  7
  18
  Raportează
 • postat de Anonim
  Joi, 12 Mai 2022 12:57
  89.39.81.***
  Se pune cumva de o noua afacere cum a fost aceea cu cumpararea fregatelor britanice, de care cuplul Duda nu este deloc strain?
  5
  11
  Raportează
 • postat de Hai Otelul
  Joi, 12 Mai 2022 11:09
  89.121.200.***
  Cred ca au fost angajati pe loc la Liberty, o data ce au primit halate inscriptionate cu numele firmei la care lucreaza, si numele lor.
  Ar fi trebuit scris "vizitator" pe echipamentul de protectie...
  5
  13
  Raportează
 • postat de vadim
  Joi, 12 Mai 2022 10:32
  5.13.200.***
  doresc sa vada ce au facut comunisti in acest colt de tara . Sunt surprinsi cat sa construit in timpul lui ceausescu ?? din pacate nu au putut face ei in ultimi 32 de ani si ultimi 17 ani ai lui carol a 2 si regelui mihal la un loc adica 49. a facut ceausescu in 25 de ani. pladind o datorie de razboi datorata casei regale prin acordul lui carol de a declara razboi rusiei si si a abdicat si mihai prin actul de tradare de la 23 august 1944.
  10
  14
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 12 Mai 2022 10:00
  86.124.201.***
  Dupa o vizita a lui Ceausescu stiai ca se va construi ceva!Daca se construia prost nu era vina lui!El asigura fondurile !Daca inginerii romani nu aveau c....e sa-i contrazica deciziile asta e!Vizitele de dupa anii 90 ale oficialilor nu au adus de cit demolari!Si nu zic ca un prim ministru pe numele lui Tariceanu a taiat de doua ori pamblica la desprafuire otelarie!Si nici nu cred ca functioneaza aceasta instalatie!In fine ce poate face un fost actor foarte slab in rolul de principe pe numele lui Duda pentru a ajuta combinatul?Majestatile sale nu sunt in stare sa administreze Pelesul pe care lau primit gratis de la statul roman si pot ajuta combinatul?
  9
  34
  Raportează
 • postat de Raul
  Joi, 12 Mai 2022 09:05
  5.13.161.***
  Zici ca vine ceausescu in inspectie.
  13
  14
  Raportează
 • postat de Mos Crăciun
  Joi, 12 Mai 2022 07:48
  89.137.137.***
  Un articol cu sumele de bani,date de către statul român,lunar, acestor "zåni, zâne, prințese, prinți,regine,etc. ??
  14
  36
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Joi, 12 Mai 2022 07:26
  5.13.195.***
  ...Scopul si durata vizitei ??? Vrea Duda sa se angajeze in cocserie ? Pacat...s-a demolat. In rest, vorba unui personaj din scrierile lui Sven Hassel : fudulii pe moațe...
  13
  34
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 12 Mai 2022 05:57
  5.13.218.***
  Egal cu 0... 0 barat...nimic sau cum sa toci niste bani pe ... nimic pentru Galati.
  Un exercitiu de imagine care ar putea sa ajute Liberty, poate, in alta parte - Luxemburg /Belgia, unde Liberty este in faliment pronuntat in instanta.
  Imaginile cu principesa si princepele purtand halat si cu casca sunt istorice.
  P.S. - indianul cu mustata lipseste din pozele din biserica...
  16
  27
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro