UPDATE. Mandatul fostului inspector-șef al ITM Galați a fost prelungit 

UPDATE. Mandatul fostului inspector-șef al ITM Galați a fost prelungit 
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE. Mandatul fostului inspector-șef al ITM Galați a fost prelungit cu 30 de zile

Luni, după o săptămână de „ceață”, activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați a fost deblocată. Laurențiu Asaftei ne-a informat că a primit de la Ministerul Muncii un ordin de numire pentru 30 de zile, începând din 16 mai.


ITM Galați, fără inspector-șef. Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați se confruntă, de o săptămână, cu un blocaj instituțional, după ce mandatul fostului șef, Laurențiu Asaftei, a expirat începând cu data de 8 mai, iar Ministerul Muncii nu a numit pe altcineva în locul său.

Blocajul se „traduce” prin întârzieri la plata salariilor pentru angajaților instituției, precum și prin imposibilitatea ITM de a emite documente (adeverințe de vechime etc.) sau de a fi semnate ordinele de deplasare ale inspectorilor pentru acțiunile de control.

„Începând cu ziua de 8 mai mi-a expirat ordinul de numire ca inspector-șef al ITM Galați. Numirea mea a fost pe perioada stării de alertă plus 60 de zile după aceea. Starea de alertă s-a încheiat pe 8 martie, iar următoarele 60 de zile s-au încheiat și ele. Până acum, Ministerul Muncii nu a numit pe nimeni în funcția de inspector-șef al ITM Galați și nici nu a delegat dreptul de semnătură unei alte persoane”, a declarat pentru „Viața liberă” Laurențiu Asaftei, care s-a întors, din 8 mai, pe funcția de inspector în cadrul compartimentului Monitorizare contrace colective.

ITM Galați are doi adjuncți, dar niciunul nu a fost delegat de Ministerul Muncii să semneze ordinele de deplasare pentru inspectori și nici documentele către Trezorerie pentru plata salariilor.

Ziua de salariu pentru angajații ITM Galați este 15 mai. Pentru că aceasta a picat într-o duminică, ele ar fi fost plătite, în mod normal, vineri. În condițiile actuale, e posibil ca salariile să nu poată fi plătite nici luni, decât dacă Ministerul Muncii numește peste noapte un alt inspector-șef la Galați, care să intre „în pâine” luni la prima oră.

În orice caz, nu este deloc normal faptul că activitatea unei instituții cu atribuții de control este blocată de o săptămână.

Citit 5127 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.