Miercuri, termenul-limită pentru depunerea declarației unice

Miercuri, termenul-limită pentru depunerea declarației unice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contribuabilii gălățeni mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a completa și depune declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formularul 212). Termenul-limită se împlinește miercuri, 25 mai, inclusiv.

Conform Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați, declarația unică trebuie completată și depusă de către persoanele fizice care, în anul de impunere, au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România ori din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

AJFP recomandă ca declarația unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, respectiv, prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV), sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Formularul 212 poate fi depus și "clasic", în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire. Data depunerii declarației în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poștă, după caz.

Gălățenii care au nevoie de ajutor pentru completarea și depunerea formularului îl pot obține în mai multe moduri. În primul rând, pot apela call-centerul ANAF, la numărul de telefon 031.403.91.60, sau prin e-mail, accesând formularul de contact disponibil pe portalul ANAF și în Spatjul Privat Virtual. În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate modele de completare a declarației unice. De asemenea, pe site-ul ANAF se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică (Formularul 212 pentru descărcare, baza legală, modele de completare, Broşură privind declarația unică etc.), acestea putând fi accesate la adresa https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm.

Citit 852 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.