Amendă-record pentru lichidatorul Mehid

Amendă-record pentru lichidatorul Mehid
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Lichidatorul fostei firme gălățene Mehid, Sierra Quadrant SPRL, va primi, la începutul săptămânii viitoare, o amendă-record, de 120.000 de lei, în urma celui mai recent control al Gărzii de Mediu Galați la amplasamentul din bulevardul George Coșbuc nr. 256. Controlul a avut loc joi, 26 mai, în prezența unui delegat al Sierra Quadrant, iar concluziile au fost aceleași ca și până acum: nu s-a schimbat absolut nimic, decât poate în mai rău.

„Am identificat prezența deșeurilor de tot felul, clădiri degradate. Nu există, în schimb, deșeuri tehnologice, nu există nicio instalație și niciun utilaj. Am constatat că nu s-a făcut niciun fel de salubrizare a zonei și mi s-a argumentat că terenul a fost scos la licitație, pe site-ul Sierra Quadrant. Nu și-au îndeplinit nicio obligație de mediu, al căror termen oricum a fost depășit”, a declarat pentru „Viața liberă” comisarul-șef al Gărzii de Mediu Galați, Liliana Cornea.

În urma controlului, lichidatorului Mehid i s-au dat mai multe măsuri de remediere a situației, printre care cea de notificare a Agenției de Protecția Mediului Galați înainte de vânzare (pentru a se stabili la cine va merge îndeplinirea obligațiilor de mediu) și cea de asigurare a pazei în zona de pe bulevardul Coșbuc 256.

De asemenea, urmează a fi aplicată, probabil luni, cea mai mare amendă de până acum, în valoare totală de 120.000 de lei, din care 70.000 de lei, în baza OUG 92/2021 privind abandonarea deșeurilor, și 50.000 de lei, în baza OUG 195/2005, pentru neasigurarea măsurilor de salubrizare.

Măsurile impuse de Garda de Mediu au ca termen de remediere data de 31 august 2022. Imediat după, în cursul lunii septembrie, va avea loc un nou control al Gărzii de Mediu.

Citit 6459 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.