Amendă-record pentru lichidatorul Mehid

Amendă-record pentru lichidatorul Mehid
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Lichidatorul fostei firme gălățene Mehid, Sierra Quadrant SPRL, va primi, la începutul săptămânii viitoare, o amendă-record, de 120.000 de lei, în urma celui mai recent control al Gărzii de Mediu Galați la amplasamentul din bulevardul George Coșbuc nr. 256. Controlul a avut loc joi, 26 mai, în prezența unui delegat al Sierra Quadrant, iar concluziile au fost aceleași ca și până acum: nu s-a schimbat absolut nimic, decât poate în mai rău.
„Am identificat prezența deșeurilor de tot felul, clădiri degradate. Nu există, în schimb, deșeuri tehnologice, nu există nicio instalație și niciun utilaj. Am constatat că nu s-a făcut niciun fel de salubrizare a zonei și mi s-a argumentat că terenul a fost scos la licitație, pe site-ul Sierra Quadrant. Nu și-au îndeplinit nicio obligație de mediu, al căror termen oricum a fost depășit”, a declarat pentru „Viața liberă” comisarul-șef al Gărzii de Mediu Galați, Liliana Cornea.
În urma controlului, lichidatorului Mehid i s-au dat mai multe măsuri de remediere a situației, printre care cea de notificare a Agenției de Protecția Mediului Galați înainte de vânzare (pentru a se stabili la cine va merge îndeplinirea obligațiilor de mediu) și cea de asigurare a pazei în zona de pe bulevardul Coșbuc 256.
De asemenea, urmează a fi aplicată, probabil luni, cea mai mare amendă de până acum, în valoare totală de 120.000 de lei, din care 70.000 de lei, în baza OUG 92/2021 privind abandonarea deșeurilor, și 50.000 de lei, în baza OUG 195/2005, pentru neasigurarea măsurilor de salubrizare.
Măsurile impuse de Garda de Mediu au ca termen de remediere data de 31 august 2022. Imediat după, în cursul lunii septembrie, va avea loc un nou control al Gărzii de Mediu.

Citit 6025 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 22:19

7 comentarii

 • postat de Aftodor Daniel
  Duminică, 29 Mai 2022 23:00
  86.124.112.***
  Am o singura intrebare: amenda este pe bune sau este o noua prosteala pentru naivi? Pana acum, vreme de ani de zile, nu s-a gasit nicio solutie pentru a asana aceasta groapa de gunoi. Ma gandeam ca se poate intampla oricand o nenorocire cu cei ce recupereaza fierul vechi din elementele de rezistenta ale cladirilor. Sa fi vazut uluirea intiparita pe fata unei femei refugiate din calea razboiului din Ucraina cand a trecut cu autobuzul prin dreptul ruinelor... Probabil ca retraia imaginea cosmarului din tara ei...
  0
  3
  Raportează
 • postat de Irina
  Sâmbătă, 28 Mai 2022 22:29
  5.13.199.***
  Bre stimabililor, dar nici că vrea să-și curețe proprietatea respectivul...lăsând-o ca focar de infecție atentat la sănătatea familiilor(copii și adulți, bătrâni) ce locuiesc în proximitatea acelui punct. După atâta și atâta încăpățânare a respectivului nu i se poate confisca proprietatea, dacă tot o menține respectivul cu încăpățânare la stadiul de gunoi(focar de infecție) sub nasul celorlalte familii/suflete ce locuiesc acolo, în zonă???

  Nici că vrea să curețe suprafața de gunoaie cât și de ruinele rămase pe teren, care și de pe acelea se vede pe alocuri cum se scurge mizeria...

  Dar, confiscarea proprietății nu se poate face, dacă respectivul proprietar nu a putut fi îndreptat/educat cu amenzi? Deci nu se poate face nimic dacă tot refuză respectivul, în continuare, a-și curăța/ecologiza proprietatea? Nu i se poate confiscarea proprietății, într-un final, dacă se tot încăpățânează???

  Sau ne putem g0lăni și noi și să ne vărsăm/adunăm gunoaiele pe preșurile/la ușile vecinilor, în cartier pe fiecare trotuar pe unde apucăm???
  1
  9
  Raportează
 • Sâmbătă, 28 Mai 2022 16:45
  95.77.107.***
  Pacaleala pentru votantii fraieri.
  Amenzile de acest gen trebuiau aplicate zilnic atat proprietarului initial, cat si executorului, care o intinde pentru redeventa!
  S-au vandut combinate si rafinarii pentru un leu, dar executorul si fostul patron cu evaluatorii spagari trag de timp.
  Cam asta este definitia justitiei in Romania. Da acea justitie care nu exista decat pe statele de plata guvernamentala a pensiilor nesimtite si a salariilor si sporurilor de acelasi gen.
  Ei si-au inventat si alipit pensiile si veniturile la cele asociate speciale, desi nu fac decat sa decida in favoarea celor cu bani, a coruptii, a interlopilor si a camatarilor pe care-i finanteaza probabil!
  Nu este corecta asocierea veniturilor si pensiilor lor cu cele ale sistemului de ordine publica. Ei nu sunt ordine publica si nici siguranta nationala. Sunt justitie oarba si surda in interesul politic, al propriului buzunar si a interlopilor politruci pe care-i protejeaza si carora nu le confisca averile ilicite, deoarece nu le mai pot achita spagile promise.
  0
  9
  Raportează
 • postat de niki
  Sâmbătă, 28 Mai 2022 11:40
  5.13.223.***
  Rugăm Garda de Mediu să vină și la Cinema Dacia unde este un focar de infectii.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Fane
  Sâmbătă, 28 Mai 2022 11:02
  5.13.210.***
  Golanii cu care sa talharit o tara intreaga, cum raspunde mangalia pentru distrugerea si aducerea in ruina a mehid, elnav si care or mai fi fost distruse, unde este D.N.A.? Unde este justitia?…
  Lichidator de la bucuresti, o imensa golanie la fel ca si membri consiliilor de administratie din diverse firme, platiti regeste, neimplicanduse cu nimic in firmele respective, functii create de partide, care la hotii, au o limba comuna, prilej de a ghilosi trepadusii de partid.
  1
  30
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Sâmbătă, 28 Mai 2022 09:39
  86.124.201.***
  Si o sa o plateasca mai la anul si la multi ani ca pe celelalte. Da patronului Mangalea nu i se pot pune popriri pe conturi ,bunuri (masini ,iaht) sau case? La un amarastean care nu-si platea datoriile iau vandut apartamentul si sau achitat datoriile asta sta binemersi nu-l deranjeaza nimeni.
  0
  38
  Raportează
 • postat de marr
  Vineri, 27 Mai 2022 21:21
  86.124.200.***
  De urmarit la Judecatorie , daca au facut Contestatie . Totusi , amenzile alea le plateste firma/proprietarul , sau il doare la basca ?
  2
  48
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.