Majoritatea antreprenorilor anticipează scumpiri cu până la 30 la sută

Majoritatea antreprenorilor anticipează scumpiri cu până la 30 la sută
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform unui sondaj realizat de Consiliul Național al IMM-urilor și dat publicității cu ocazia „Zilei Întreprinzătorilor” sărbătorite la Galați, majoritatea antreprenorilor anticipează, în actualul context economic, creșteri de prețuri cu până la 30 la sută ale produselor și serviciilor.

Dintre cei 92,5 la sută care au spus că anticipează noi scumpiri ale produselor și serviciilor lor, 77,1 la sută vor crește prețurile cu 10-30 la sută, iar ceilalți vor majora prețurile cu sub 10 la sută.

47,5 la sută dintre antreprenorii participanți la sondaj au afirmat că au posibilitatea creșterii salariului minim al angajaților cu 200 de lei neimpozabili. Ceilalți respondenți, întrebați care sunt motivele pentru care nu vor crește salariul minim al angajaților, au dat următoarele motive: cheltuieli mari cu combustibilul/energia/gazul - 52,5 la sută, menținerea competitivității în cadrul unor contracte semnate – 45 la sută, creșteri salariale acordate anterior - 27,5 la sută, cheltuieli mari cu materia primă – 15 la sută.

Referitor la obiectivele oamenilor de afaceri pe termen scurt, 70 la sută din antreprenori au menționat menținerea activității și a angajaților la nivelul actual, 25 la sută – dezvoltarea activității și creșterea numărului de angajați și restul de 5 vor diminua activitatea firmei.

La sondaj au răspuns 2835 de antreprenori, din care 72,5 la sută sunt din servicii, 22,5 la sută – din producție și 5 la sută – din comerț.

Citit 1007 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.