Pagubele produse de inundaţii în Damen Galaţi, în curs de evaluare

Pagubele produse de inundaţii în Damen Galaţi, în curs de evaluare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şantierul Naval a fost „în linia întâi” pentru apărarea oraşului în faţa apelor *

Creşterea nivelului Dunării a pus la grea încercare capacitatea Şantierului Naval Damen Galaţi de a rezista presiunii apelor. Practic, şantierul naval a fost „în linia întâi” a luptei cu puhoaiele, iar forţele desfăşurate au fost pe măsură.

„Societatea a asigurat forţa de muncă şi baza materială construirii digurilor de apărare din saci de nisip, pe o lungime de aproximativ 1,5 km, cu înălţimea în unele locuri chiar şi de peste 1,8 metri şi grosimi care să asigure rezistenţa la presiunea apei”, ne-a declarat Corina Pârvu, din cadrul Departamentului de Relaţii Publice al Damen Galaţi.

Pentru asigurarea liniei de apărare s-au folosit 55 de pompe, dar şi cantităţi mari de materiale: 870 tone de nisip, 185 tone de balast, 42 tone de pământ galben, peste 4,7 tone de combustibil. Digul a „înghiţit” nu mai puţin de 30.000 de saci de rafie!

De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, chiar şi prefectul Cosmin Păun a ţinut să felicite conducerea şantierului Damen Galaţi pentru rol jucat în asigurarea apărării oraşului.

Cu apele crescute până la cota de 680 cm nu s-a putut totuşi împiedica inundarea unor sectoare din şantierul naval. „Au fost inundate cele două cale de construcţie şi lansare nave (cala Dunărea şi cala bazin), hala premontaj corp nave secţia IA (zona estacada), precum şi danele 1 şi 2 de armare a navelor”, a precizat  Corina Pârvu.

În ce priveşte pierderile suferite de pe urma inundaţiilor şi costurile de reluare a activităţii de producţie la parametri normali, evaluările sunt încă în curs de derulare. Directorul general al Damen Galaţi, Flemming Sorensen, a declarat însă la întâlnirea cu prefectul că pagubele se ridică la „zeci de mii de euro”.

Foto: Tudorel Stroie

Citit 798 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.