Micii întreprinzători gălățeni, obligați să se înscrie în Spațiul Privat Virtual
Foto: Marian Calestru

Micii întreprinzători gălățeni, obligați să se înscrie în Spațiul Privat Virtual
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De la 1 martie 2022, persoanele juridice, asocierile, persoanele cu profesii liberale, dar și micii întreprinzători - fie ei întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane fizice autorizate - au obligația de a comunica cu organele fiscale numai prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual oferit ANAF. Situația este valabilă pentru gălățeni, așa cum e, de altfel, pentru toți cei din țară.

Conform Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați, orice alte mijloace de comunicare în afară de cea prin SPV nu este luată în considerare. "În situația în care contribuabilii vizați nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță (Spațiul Privat Virtual) a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță", precizează AJFP Galați.

Spațiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, prin intermediul căruia contribuabilii persoane juridice, entitățile fără personalitate juridică, PFA, II, IF pot transmite organului fiscal cereri, înscrisuri, documente, pot solicita extrase de cont, fișa pe plătitor, cazierul fiscal, își pot verifica situația fiscală proprie, au posibilitatea de a se programa online, primesc acte administrative fiscale, au acces la noutăți legislative etc.

Înregistrarea ca utilizator SPV se face în baza certificatului digital calificat, emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat. Pentru înregistrare, se completează online formularul disponibil pe site-ul ANAF în secțiunea Servicii online/ Înregistrare utilizatori/ Spațiul Privat Virtual. După înregistrarea cererii, va fi transmis un mesaj în acest sens pe e-mailul declarat în formular. Mesajul va confirma că cererea a fost aprobată sau, după caz, va preciza motivul respingerii.

Citit 1508 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.