Firmele de pază, cei mai importanți „mici” angajatori din Galați

Firmele de pază, cei mai importanți „mici” angajatori din Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Activitățile de protecție și pază se numără printre cele mai solicitate de pe piața muncii gălățene. Topul celor mai mari 20 de angajatori administrați de AJFP Galați include nu mai puțin de patru astfel de firme, care totalizează peste 1.500 de salariați.

La solicitarea "Vieții libere", Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați ne-a furnizat topul angajatorilor cu cel mai mare număr de salariați, dintre firmele administrate de Fiscul gălățean.

O precizare se impune din start: acest top nu include și marile firme, precum Liberty, Damen, Arabesque, Arcada, Mairon, Tancrad, Lemacons etc., care sunt administrate, din punct de vedere fiscal, de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, din cadrul ANAF. Așa cum "Viața liberă" a mai scris, 39 de firme din județul Galați, printre care și cele enumerate mai sus, sunt administrate de București, nu de AJFP-ul local, începând de la 1 ianuarie 2022. Am solicitat și informațiile privind numărul salariaților acestor companii, iar când le vom primi, le vom publica. Până atunci, însă, iată cum arată topul celor mai mari "mici" angajatori din Galați, alții decât cei aflaţi pe lista marilor contribuabili.

Conform datelor primite de la AJFP Galați și care erau valabile la 31 decembrie 2021, trei firme gălățene au mai mult de 400 de salariați fiecare. Două dintre acestea prestează activități de protecție și gardă și sunt pe locurile 1 și 3 ale clasamentului: Dialfa Security (497 de angajați) și MMA Group Security (451). Între ele s-a "strecurat" Centrico Selir, cu 488 de oameni și cu activitate de consultanță în tehnologia informației. Alte două firme de protecție și gardă care apar în top sunt Alfaro Security (locul 4, cu 344 de angajați) și X Serv (locul 14, cu 232 de oameni pe statul de plată).

Pe locul 5 al topului figurează, cu 316 angajați, Gospodărire Urbană SRL, cu activități de întreținere peisagistică. AJFP Galați nu precizează dacă toți angajații sunt români. Peste 300 de salariați are și Katy SRL (activități de ambalare, locul 6).

Urmează 11 firme cu un număr de salariați cuprins între 200 și 300. Acestea sunt: Lacon Electric (fabricarea subansamblurilor electronice, 297 de angajați), Bunmet Engineering SRL (construcții clădiri, 284), Derpan (panificație și patiserie, 262), Navconsult SRL (plasare forță de muncă, 255), Saltempo (producția și conservarea cărnii, 254), DataMondial SRL (prelucrare date și administrare pagini web, 253), Andreas 95 Exim SRL (producția și conservarea cărnii, 238), X Serv SRL (protecție și gardă, 232 angajați), Marcel Prod (fabricarea mobilei, 230), Port Agency SA (servicii de furnizare și management forță de muncă, 225) și Patisgal SRL (patiserie, 212 salariați).

Pe ultimele trei locuri din top 20 se situează Navrom Shipyard SRL (repararea și întreținerea navelor și bărcilor, 199), Metaltrade International SRL (comerț cu ridicata nespecializat, 195) și PBN Logistics (servicii anexe transportului pe apă, cu 163 de angajați).

Citit 4929 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2022 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.