Amenzi de 11,2 milioane de lei, pentru 24 de companii energetice

Amenzi de 11,2 milioane de lei, pentru 24 de companii energetice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum total de aproape 11,2 milioane de lei unui număr de 24 de participanţi la piaţa angro de energie, potrivit unui comunicat remis Agerpres. Pentru sectorul energiei electrice, s-au dat amenzi în cuantum de 10,191 milioane de lei unui număr de 22 de firme, iar pentru sectorul gazelor naturale, amenzi de un milion de lei unui număr de doi participanţi.

Sancţiunile au fost aplicate pentru manipularea pieţei angro de energie electrică sau gaze naturale, ca urmare a tranzacţiilor efectuate cu cantităţi de energie electrică sau gaze naturale pe platformele OPCOM, considerate de tip wash trade, calificate în sub-categoria "tranzacţiilor de spălare tip A - B - A" sau "pre-arranged", precizează comunicatul ANRE.

Reprezentanţii instituției au precizat, pentru Agerpres, că nu pot face publice numele companiilor amendate, întrucât nu au primit acordul ACER, autoritatea europeană de reglementare care a coordonat aceste investigaţii.

Citit 1001 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.