Croissantele gălățene de la Derpan, "preluate" de semințele Elmas

Croissantele gălățene de la Derpan, "preluate" de semințele Elmas
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Golden Foods Snacks preia compania Derpan, cu sediul în localitatea gălățeană Smârdan.

Golden Foods Snacks SA prelucrează și conservă fructe și legume și, de asemenea, produce și comercializează nuci, alune, semințe și fructe deshidratate sub brandul Elmas și sub mărci ale altor companii, cunoscute ca produse private label. Derpan fabrică pâine, prăjituri și produse proaspete de patiserie și produce și comercializează produse de panificație ambalate, cu termen lung de valabilitate, precum croissant, ștrudel și brioșe. "Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică, în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", informează Consiliul Concurenței.

Privind cele mai recente date financiare raportate de cele două companii, tranzacția arată ca și cum peștele cel mic îl înghite pe cel mare. La sfârșitul anului 2021, Derpan a raportat o cifră de afaceri netă de 39 milioane de lei, un profit net de 187.000 de lei, cu un număr mediu de 262 de salariați. Golden Foods Snacks, care are o fabrică în Filipeștii de Pădure, județul Prahova, și are ca brand principal Elmas, are cifre mai mici la toate aceste capitole: cifră de afaceri netă de 37,6 milioane de lei, o pierdere netă de aproximativ un milion de lei și un număr mediu de 77 de salariați.

Ziarul Financiar scrie că fabrica Derpan din județul Galați este deținută de Victor Ancuţa, fiul lui Emil Ancuţa, unul dintre fondatorii afacerii. Emil Ancuţa şi fratele său Valentin Ancuţa au pus bazele afacerii în 2001, după ce anterior au avut un business în comerţ.

Conform datelor de pe site-ul Derpan, compania din Smârdan produce 72 de milioane de croissante pe an, exportă în 41 de țări și are 200.000 de consumatori zilnic.

Citit 2694 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 07:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.