Port Bazinul Nou pune la bătaie un contract de lucrări de 180 milioane de lei

Port Bazinul Nou pune la bătaie un contract de lucrări de 180 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Port Bazinul Nou, partener al Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați în derularea proiectului ce vizează realizarea platformei multimodale din Portul Galați, a scos pentru a doua oară la licitație lucrările pentru Etapa 3 din cadrul proiectului, valoarea lucrărilor fiind estimată la aproape 180 milioane de lei, un anunț în acest sens fiind publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Licitația lansată de Port Bazinul Nou, parte a Grupului Metaltrade, vine după ce și APDM Galați a reușit să înregistreze o serie de progrese în ceea ce privește licitațiile pentru Etapa 1 - "Modernizarea infrastructurii portuare", respectiv, PMG - Etapa 2 - "Modernizarea infrastructurii rutiere din zona platformei multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic şi relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară", ambele derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contracte și licitații în curs

Primul contract privind terminalul multimodal a fost semnat în luna mai a.c., după ce asocierea formată din firmele de construcții gălățene Tancrad (lider) - Citadina '98 - Oldroad Construct - Lemacons, având ca subcontractori Arcada Company și Gazterm Proiect SRL, și-a adjudecat, pentru o ofertă de 78,9 milioane de lei, lucrările aferente PMG – Etapa 2.

În prezent, se află în derulare și o nouă licitație pentru PMG - Etapa 1, ce vizează investiții în valoare de 179,4 milioane de lei, care a atras oferte din partea a două asocieri de firme.

Prima asociere este formată din Citadina '98 (lider), Oldroad Construct, Tancrad și Vega '93, având ca subcontractori companiile Lemacons, Superquatro Grup și Dewatering & Silent Piling SRL.

A doua asociere de firme este formată din Concivia (lider), Vepex Com SRL și SOCOT, având ca subcontractori și companiile Hercules, AMC Electric și Terratest Geotehnic SA.

Aceste oferte se află în evaluare și calificare tehnică, precum și evaluare financiară, etape ce ar urma să fie finalizate până la sfârșitul lunii august a.c..

Ce presupune PMG – Etapa 3

Pentru PMG – Etapa 3 ”Achiziția de lucrări pentru construirea platformei multimodale”, Port Bazinul Nou se află la a doua tentativă de atribuire a acestui contract, după ce, la prima licitație, derulată la începutul acestui an, nu a fost depusă nicio ofertă din partea constructorilor.

În luna martie a.c. - termenul-limită pentru depunerea ofertelor - valoarea investiției era estimată la 167 milioane de lei. În prezent, miza acestor lucrări a crescut la 179,76 milioane de lei.

"În cadrul contractului vor fi realizate lucrări de reorganizare și reconstruire a zonei de manipulare și depozitare pentru eficientizarea fluxului tehnologic în platformă, după cum urmează: a) organizarea execuției lucrărilor; b) desființarea unor elemente de infrastructură (construcții și platforme de beton, rețele de instalații: cămine și rețea de canalizare, alimentare cu apă, rețea de gaze, instalații de iluminat exterior și legare la pământ etc.); c) relocarea rețelelor de telecomunicații, de apă-canal, electrice; d) platforma (lucrări pentru construcția platformei, căilor de rulare, drumurilor tehnologice, rețelelor de utilități aflate în perimetrul portuar); e) liniile de cale ferată industriale", se precizează în documentația licitației.

Criteriile de atribuire a contractului vizează componenta financiară (85 la sută) și perioada de garanție a lucrărilor (15 la sută).

Investiția PMG - Etapa 3 se face tot cu finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, însă dat fiind faptul că proiectul Platformei Multimodale Galați a trecut printr-o serie de reevaluări ale devizelor, licitația este cu clauză suspensivă, până la definitivarea actelor adiționale la noile contracte de finanțare.

În cazul PMG - Etapa 3, constructorii au termen-limită până pe 12 septembrie pentru a-şi depune ofertele.

Citit 4445 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.