Patronatele cer adaptarea programei școlare la economia reală

Patronatele cer adaptarea programei școlare la economia reală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai multe organizații patronale și asociații profesionale au discutat cu miniștrii Educației și, respectiv, Antreprenoriatului și Turismului probleme legate de deficitul forței de muncă calificate în economia națională și de felul în care proiectul Legii Educației poate aduce soluțiile așteptate de antreprenori și de mediul de afaceri.
Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), Dan Horațiu Buzatu, a subliniat faptul că sunt foarte necesare schimbarea programei școlare și adaptarea acesteia la situațiile concrete din economie. De altfel, majoritatea intervențiilor au scos în evidență că învățământul românesc nu asigură o pregătire completă a forței de muncă, rezultatul fiind că atât absolvenții de liceu, cât și cei de studii universitare întâmpină, după finalizarea studiilor, reale probleme de adaptare cu rigorile de pe piața muncii.
Președintele UNPR a cerut ca standardele de pregătire profesională din licee să fie elaborate nu doar cu consultarea operatorilor economici considerați reprezentativi, ci și cu implicarea structurilor asociative legal constituite. S-a considerat că, în acest fel, se asigură o mai largă reprezentare a firmelor în structurile care iau decizii, cu efecte care pot fi doar pozitive. Horațiu Buzatu a solicitat o implicare mai consistentă a consilierilor specializați în problemele de educație alături de elevi, astfel încât acestora să le fie mai ușoară identificarea viitorului parcurs profesional.

Citit 628 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 07:39

1 comentariu

 • postat de Respect reciproc
  Vineri, 12 August 2022 12:27
  5.13.134.***
  Dar și salariile date de ei șmecherii afaceriști patroni puși pe îndestulare, să nu mai dea salarii de m!zerie ca de sclavi... Și salariile să fie adaptate și afișate/pontate ca atare...să nu mai fie șmenuri(de șme cheri patroni) care remunerează "pe sub mână" anumite salarii, ca să nu cotizeze la stat taxele și impozitele pe salarii ce revin statului(bugetului de stat) și implicit tuturor cetățenilor ce beneficiază de bugetul consolidat al statului...Că s-au tot auzit vorbe, zvonuri cum că unii patroni șmecheri înșeală, remunerând salariați cu o anumită sumă(bani dați direct în mână angajatului) ce nu e declarată...tocmai pentru ca angajatorul să fenteze statul și impozitele pe salariu/profit ce i se cuvin statului/bugetului consolidat al statului...

  Sunt fel și fel de vorbe, zvonuri auzite în acest sens... Sau în privința asta pe patroni/patronate îi doare-n cvr!???

  Ce ziceți măi "patronatelor"?

  Noi ceilalți avem și noi dreptul de a trăi nu la limita sărăciei... Prețurile jos.
  2
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.