Peste jumătate din scăderile Pilonului II, recuperate

Peste jumătate din scăderile Pilonului II, recuperate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Valoarea sumelor acumulate în Pilonul II de pensii private obligatorii a recuperat, în mai puțin de două luni, peste jumătate din scăderile din anul 2022, pe fondul îmbunătățirii cotațiilor titlurilor de stat, potrivit Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), potrivit unui comunicat al asociației, citat de Mediafax. 

„Scăderile din Pilonul II din 2022 au fost cauzate nu de o strategie eronată de investiții sau de fluctuații bursiere, ci de inflația-record, care a dus la deprecierea titlurilor de stat. Inflația a afectat anul acesta principalele economii ale lumii, fiind un fenomen global. Scăderile de anul acesta au erodat din câștigurile substanțiale anterioare ale Pilonului II, nicidecum din contribuțiile participanților (banii virați în sistem). Dovada o reprezintă câștigul substanțial, de 18,9 miliarde de lei, net de toate comisioanele de administrare, realizat de Pilonul II peste contribuțiile brute virate în sistem, chiar și luând în considerare rezultatele de anul acesta”, mai arată reprezentanții APAPR.

Conform acestora, rezultatele totale la zi ale Pilonului II rămân excelente, cu un câștig mediu anual de 7,4% pe an timp de peste 14 ani.

Citit 880 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 08:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.