ArcelorMittal - profit de peste 2 miliarde de dolari

ArcelorMittal - profit de peste 2 miliarde de dolari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficialii ArcelorMittal au anunţat înregistrarea la nivel global a unui profit net de 2,38 miliarde dolari în primul semestru al acestui an, comparativ cu un rezultat negativ de 1,85 de miliarde dolari în perioada similară din 2009.

Aceştia susţin că vânzările au urcat de la 30,3 miliarde dolari la 40,3 miliarde dolari, iar acest lucru a dus la o îmbunătăţire considerabilă a situaţiei economice a companiei.

La nivel operaţional, grupul a înregistrat un profit de 2,4 miliarde de dolari, faţă de pierderile de 2,66 miliarde de dolari care se înregistraseră în primele 6 luni din 2009, se arată într-un raport financiar al ArcelorMittal pentru primul semestru al acestui an.

În perioada analizată, producţia de minereu de fier a urcat la 32,2 milioane de tone, de la 24 de milioane de tone în intervalul ianuarie-iunie al anului trecut.

Producţia de oţel brut a avansat, de asemenea, de la 31,1 milioane de tone la 47,9 milioane de tone.

Livrările de oţel au totalizat 44,3 milioane de tone, faţă de 32,9 milioane de tone în prima jumătate din 2009.

Pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, ArcelorMittal a raportat un profit net de 1,7 miliarde de dolari, comparativ cu pierderi de 792 milioane de dolari în perioada corespunzătoare din 2009.

Toate aceste date au dus la reducerea datoriei nete cu 400 de milioane de dolari în timpul trimestrului, la 20,3 miliarde de dolari, ca efect, în principal, al impactului cursurilor de schimb valutar.

„Performanţa mai bună din cel de-al doilea trimestru se conformează aşteptărilor noastre şi reflectă revenirea progresivă, dar lentă. Al treilea trimestru va fi afectat de o combinaţie de factori sezonieri şi de efectele încetinirii economice din China”.

„Considerăm, însă, că la nivel general cererea continuă să dea semne de îmbunătăţire. Principala provocare pentru a doua jumătate a anului va fi depăşirea problemelor create de creşterea costurilor", este declaraţia directorul general al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal (FOTO), citat de către agenţiile de presă.

Citit 929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.