Amenajare hidroelectrică la Cosmeşti

Amenajare hidroelectrică la Cosmeşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a aflat joi în judeţul Galaţi, la Cosmeşti, acolo unde a inaugurat începerea lucrărilor la o hidrocentrală pe râul Siret.

Însoţit de autorităţile din Galaţi, dar şi de reprezentanţi ai administraţiei din judeţul Vrancea (centrala se află pe teritoriul ambelor judeţe), Videanu a turnat muncitoreşte mortar cu canciocul la temelia lucrării şi a gustat ţuica de ţară şi pâinea cu sare pregătite special pentru ocazie.

După arderea rapidă a scenariului de lansare cu puternic parfum socialist, Videanu a declarat că amenajarea hidrotehnică va rezolva mai multe probleme în zonă şi va aduce un plus de valoare economiei naţionale.

„Este o investiţie cu multiple valenţe. Dincolo de potenţialul energetic, există şi un potenţial de regularizare care va pune în siguranţă 11.000 de hectare de teren de riscul viiturilor şi va asigura potenţialul de irigaţii pentru peste 1.400 de hectare”.

„Numai o companie puternică, cum este Hidroelectrica, poate să o susţină o astfel de investiţie, şi aici aş dori să relev forţa unor companii naţionale în momente dificile, cum sunt situaţiile de criză, care prin investiţiile pe care le generează aduc plus-valoare la nivelul economiei naţionale, dar rezolvă şi probleme extrem de importante ale comunităţilor locale”, a declarat Adriean Videanu.

Oficialul şi-a continuat discursul referindu-se în mod special la Hidroelectrica, despre care a spus că şi-a triplat bugetul în primul semestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Vreau să precizez un lucru extrem de important. În primul semestru al acestui an, fără să dau o cifră finală, Hidroelectrica şi-a triplat bugetul faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sau comparativ cu anul 2008. Asta demonstrează o forţă extraordinară în condiţii de criză la nivelul Hidroelectrica”, a încheiat Videanu.

Detalii tehnice

Hidrocentrala de la Cosmeşti este parte a unui proiect mai amplu din care face parte şi hidrocentrala de la Movileni, dată deja în folosinţă în urmă cu câteva luni. Centrala ale cărei lucrări au fost inaugurate joi va avea o putere instalată de 37,8 MW şi urmează să producă 130,1 Gwh/an, termenul de execuţie fiind estimat la peste trei ani, iar costurile la 618 milioane de lei.

Citit 909 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.