Garda de Mediu se dotează prin PNRR

Garda de Mediu se dotează prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, și comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Aurelian Păduraru, au semnat, la începutul acestei săptămâni, contractul de finanțare pentru proiectul "Echipamente de monitorizare și control pentru Garda Națională de Mediu", finanțat din PNRR.

Prin acest proiect se vor achiziționa următoarele echipamente: un sistem integrat TIC care va deservi cele 43 de comisariate, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 vehicule aeriene fără pilot, 8 vehicule utilitare echipate cu comunicații radio pentru transportul echipamentelor de monitorizare, 709 camere video purtate pe corp.

Se vrea ca, până la sfârșitul anului 2025, să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare și control cu echipamentele achiziționate. "Semnarea acestui contract reprezintă un pas înainte pe care îl facem către modernizarea și eficientizarea activității Gărzii Naționale de Mediu. Achizițiile care vor fi realizate prin acest contract vor contribui la creșterea eficienței și calității controalelor", a afirmat gălățeanul Aurelian Păduraru, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

Odată cu dotarea Gărzii de Mediu cu echipamente performante, poate că situații precum cea de la halda de zgură de la marginea Galațiului, unde zeci de camioane ridică zilnic nori de praf peste culturi și proprietățile oamenilor din Smârdan și despre care "Viața liberă" a scris miercuri (detalii), ar fi rezolvate mult mai ușor și mai eficient de către comisarii de mediu.

Citit 1140 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 07:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.