Inspectorii Antifraudă au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau fructe pe marginea drumului

Inspectorii Antifraudă au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau fructe pe marginea drumului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Doi inspectori Antifraudă din Deva au dat, în luna octombrie, patru amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor țărani care vindeau mere şi struguri pe marginea drumului, având certificate de producători, a anunţat, vineri, Lucian Heiuş, șeful ANAF, într-o conferință de presă. Pentru comerț cu fructe, cei patru au primit câte 10.000 de lei amendă, iar pentru că aveau asupra lor 3 litri de țuică au mai fost sancţionaţi cu câte 20.000 de lei. În total, au fost amendaţi cu câte 30.000 de lei fiecare, a precizat Heiuş.

"Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat şi au dat amenzi unor oameni care vindeau mere şi struguri în fața casei", a spus șeful ANAF. "Oamenii ăia stau în soare toată ziua ca să vândă niște produse și vin acești nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă. Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează la ANAF. L-am înlocuit deja pe directorul general adjunct care coordona antifrauda la Deva şi vom cerceta modul în care îşi desfăşoară activitatea inspectorii", a mai spus Heiuș.

Șeful ANAF le-a transmis celor patru oameni amendați să facă plângere împotriva procesului-verbal de constatare, spunnând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea sancţiunilor.

Citit 1422 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.