Creșteri de costuri cu forța de muncă

Creșteri de costuri cu forța de muncă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 10,89 la sută în al treilea trimestru, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în alte activităţi de servicii (18,70 la sută), industria extractivă (17,57 la sută), hoteluri şi restaurante (16,76 la sută), respectiv în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (16,16 la sută).

Cele mai reduse creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au observat în sănătate şi asistenţă socială (4,41 la sută), învăţământ (4,28 la sută) şi administraţie publică (3,70 la sută).

În ceea ce priveşte comparaţia cu trimestrul doi din 2022, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 0,63 la sută.

Citit 941 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.