Dezvoltatorii imobiliari, tot mai atrași de investițiile în Galați

Dezvoltatorii imobiliari, tot mai atrași de investițiile în Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Oportunități de afaceri. Terenuri

Investițiile imobiliare în zona de sud-est a țării, inclusiv în Galați, devin tot mai tentante pentru potențialii investitori, a declarat Clemens Petschnikar, partner & CEO al Square 7 Properties, pentru zf.ro.

Square 7 Properties este unul dintre cei mai activi jucători de pe segmentul de retail al pieţei imobiliare locale, iar pentru anul 2023 are în vedere investiții ce se ridică la 40-42 milioane de euro. Dezvoltatorul își propune să livreze între 35.000 și 45.000 mp de spații noi pe piața locală, în următorii cinci ani.

În continuare, dezvoltatorul se uită la potenţialul zonelor de sud şi sud-est a ţării, unde spune că disponibilitatea terenurilor este în creştere, acesta fiind unul dintre factorii principali atunci când vine vorba despre destinaţia următorului proiect. "Se pare că în ultima perioadă au devenit puţin mai disponibile terenurile în sudul şi sud-estul ţării, motivele nu le pot spune cu exactitate. Poate are de-a face cu structura proprietarilor, dar şi preţurile terenurilor sunt puţin mai interesante în momentul de faţă pentru noi", a explicat Clemens Petschnikar.

Concret, compania se uită în continuare spre oraşe precum Galaţi şi Constanţa, dar şi în jurul Bucureştiului. Petschnikar a subliniat că modelul de parcuri de retail a fost favorizat în ultimii ani în comparaţie cu mallurile sau comerţul stradal, mai ales de la începutul pandemiei. "Şi cumpărătorii au început să prefere aceste zone de comerţ şi acest trend s-a accentuat în 2022. Simţim o creştere a numărului de vizitatori cam peste tot, avem aproximativ 150.000 de oameni care ne vizitează zilnic în parcurile noastre şi în afară de acest trend vedem că parcurile de retail reprezintă un format de retail mai rezistent faţă de comerţul online, iar asta are legătură cu tipul de produse şi de servicii pe care le oferim, care sunt puţin mai greu de comercializat pe online. Din acest motiv, pot spune că şi anul 2022 a fost până acum un succes pentru noi".

Printr-un parteneriat cu belgienii de la Mitiska REIM, Square 7 Properties a ajuns la un portofoliu de 26 de parcuri de retail în România, cu o suprafaţă totală de 142.000 mp. În prezent, compania are în derulare o serie de proiecte în Giurgiu, Pitești și Mediaș.

În ceea ce privește Galațiul, după cum v-am relatat în paginile ziarului "Viața liberă", mai mulți dezvoltatori pregătesc o serie de proiecte imobiliare, precum cele de pe amplasamentul unor foste unități industriale, precum Mehid, Elnav sau Trefo.

Cea mai spectaculoasă investiție este însă cea avută în vedere de Fondul de investiții Nepi Rockcastle, proprietarul Shopping City, care a cumpărat, în februarie 2022, un teren de 17 hectare în Valea Orașului, pe strada Portului, care a aparținut fostei fabrici INTFOR, intrată în faliment în 2020. Potrivit datelor disponibile, pe acest teren ar urma să se dezvolte un proiect imobiliar mixt - locuințe și spații comerciale - a cărui construcție ar putea începe chiar în cursul anului 2023.

Citit 1507 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.