ITM Galați începe controalele la balastierele din județ

ITM Galați începe controalele la balastierele din județ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspecția Muncii a declanșat, prin inspectoratele teritoriale de muncă, o campanie de control privind respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă - diviziunile CAEN 05, 07 și 08. Campania se desfășoară în perioada 27 ianuarie - 27 februarie, în toate județele în care există întreprinderi care efectuează activități de extracție în sectorul de activitate minieră.

Conform reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, în județul nostru se vor efectua verificări la balastiere, adică unitățile care efectuează activități extractive de suprafață (cod CAEN 08).

Campania a demarat la zece zile după accidentul de la cariera Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, unde un autovehicul care transporta muncitori peste capacitatea sa maximă de transport a căzut de pe un pod și s-a răsturnat peste o bandă transportoare, accident care a făcut 16 victime, dintre care trei morți.

Printre aspectele care vor fi verificate de inspectorii de muncă se numără respectarea, de către angajatori, a legislației în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asigurarea, tot de către angajatori, a condițiilor adecvate pentru desfășurarea activității (echipamente de protecție corespunzătoare, transportul la și de la locurile de muncă), îndeplinirea atribuțiilor de către serviciile interne de prevenire și protecție, modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde este cazul.

Alături de inspectorii de muncă din compartimentul SSM, în campanie vor fi implicați și ceilalți inspectori ai ITM-urilor, cu prioritate cei specializați în domeniul electric, mecanic, precum și cei care au absolvit cursurile de perfecționare în domeniul materialelor pirotehnice.

Citit 892 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2023 13:22

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Marți, 31 Ianuarie 2023 15:18
    89.137.225.***
    da!....m-am bucurat crezand ca vor verfica si legalitatea functionarii acestor balastiere,dar mi-a trecut repede! Si oricum controlul anuntat dinainte,cand,ce controlam,ce cautam.....deci, deja nu mai este control Este doar o vizita si probabil se asteapta sa treaca noroaiele.Bine,totusi,ca stim ca
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.