Producătorii de energie gălățeni, controlați de inspectorii de muncă

Producătorii de energie gălățeni, controlați de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspecția Muncii a demarat o nouă campanie de controale la nivel național, de data aceasta în unitățile de producere a energiei electrice. Campania, programată pe toată durata lunii februarie, se va desfășura prin inspectoratele teritoriale de muncă și se va axa pe domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).

Vor fi vizate de către inspectorii de muncă toate întreprinderile mici, mijlocii și mari, cu capital de stat, privat și mixt, care efectuează activități de producere a energiei electrice cod CAEN 3511. Această clasă include activitatea instalațiilor generatoare de energie electrică - prin centrale termice, nucleare, hidroelectrice, cu turbine cu gaze, diesel și energie regenerabilă (energie eoliană, energie solară, energie de biomasă).

„În industria producerii energiei electrice, cele mai semnificative riscuri care se întâlnesc sunt cele legate de: electrocutare prin atingere directă și indirectă, explozie, incendiu, neutilizarea mijloacelor și echipamentelor de protecție adecvate și nerespectarea procedurilor de lucru”.

Pentru desfășurarea acțiunilor de control, fiecare inspectorat teritorial de muncă a întocmit tematici specifice, în funcție de societatea ce urmează să fie controlată. Și de această dată, acțiunea este motivată și de frecvența evenimentelor ce au loc în acest domeniu și de numărul de accidente de muncă ce au loc în instalațiile de producere a energiei", afirmă Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

”Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați lucrează, în acest moment, la definitivarea listei cu firmele producătoare de energie din întreg județul care vor fi controlate”, ne-a declarat inspectorul-șef Bogdan Trandafir.

Vom reveni cu detalii în momentul în care lista va fi completă.

Citit 1825 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.