Bilanțul Inspecției Fiscale din Galați pe luna ianuarie

Bilanțul Inspecției Fiscale din Galați pe luna ianuarie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna ianuarie 2023, 16 controale și 27 de inspecții fiscale, în urma cărora au fost stabilite obligații de plată suplimentare în valoare de 1,18 milioane de lei. Cea mai mare parte dintre acestea sunt în sarcina unor contribuabili persoane juridice (1,15 milioane de lei), numai 30.000 de lei revenindu-le persoanelor fizice.

Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, cea mai mare pondere o dețin contribuțiile aferente veniturilor (40,68 la sută), echivalând cu o sumă de 0,48 milioane de lei.

Printre acțiunile în care au fost implicate, luna trecută, structurile de inspecție fiscală ale AJFP Galați s-au numărat inspecții fiscale la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat, verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat, precum și controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

 

Citit 1212 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2023 13:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.