Grevă generală la orizont

Grevă generală la orizont
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegaţie a sindicaliştilor de la Cartel Alfa Galaţi va lua parte la un miting de amploare care va avea loc în Capitală pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente. Potrivit liderului de la Galaţi, Romică Gârneaţă (FOTO), acţiunea s-ar fi aflat oricum pe agenda sindicaliştilor.

„Confederaţiile sindicale organizează în fiecare an acţiuni cu prilejul Zilei Internaţionale a Muncii Decente, însă ţinând cont de condiţiile în care trăim, în acest an acţiunea va fi una de protest. Nemulţumirile noastre sunt legate în primul rând de noul proiect al Legii salarizării, care va duce, inevitabil, la salarii mai mici pentru toţi bugetarii”, ne-a spus Romică Gârneaţă.

Acesta a precizat că există şi posibilitatea ca reprezentanţii salariaţilor din toate confederaţiile să discute la proxima întâlnire şi posibilitatea declanşării unei greve generale în întregul sistem bugetar.

De altfel, acest aspect a fost evidenţiat zilele trecute şi de către reprezentanţii Cartelului la nivel naţional, aceştia spunând că începând cu luna septembrie angajaţii din sistemul public vor fi supuşi şi altor presiuni pe lângă reducerea salariilor cu 25 de procente, fapt care va duce la acţiuni de protest mult mai dure decât cele organizate până acum în întreaga ţară.

Citit 1225 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.