Oamenii de afaceri, pe urmele lui Marco Polo

Oamenii de afaceri, pe urmele lui Marco Polo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegaţie formată din oameni de afaceri din 7 judeţe, printre care şi Galaţiul, va face, în perioada 5-14 septembrie, o vizită în China,  obiectivul fiind acela de a identifica noi oportunităţi de colaborare bilaterală.

„China este o  ţară cu un potenţial economic enorm, o ţară cu care, indiferent de contextul istoric, România a avut relaţii foarte bune. Din păcate, în ultima perioadă, potenţialul de colaborare în plan economic nu a fost valorificat la un nivel foarte ridicat. Asta deşi, de exemplu, Galaţiul prezintă interes pentru partea chineză în domenii precum infrastructura, metalurgia, producerea de energie, acest lucru fiind subliniat inclusiv pe parcursul vizitei pe care Excelenţa Sa, Liu Zengwen, a făcut-o la Galaţi, în luna martie, la invitaţia patronatelor IMM-urilor (FOTO)”.

„Sperăm că întâlnirile pe care le vom avea acum în China, prilejuite de desfăşurarea Conferinţei Internaţionale a Oraşelor Înfrăţite ce va avea loc la Shanghai, va contribui la consolidarea legăturilor şi la punerea în mişcare a relaţiilor economice, în beneficiul ambelor părţi”, a precizat Marian Filimon, vicepreşedintele CNIPMMR care, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei de Prietenie cu R.P.Chineză, va fi şi şeful delegaţiei oamenilor de afaceri ce vor porni pe urmele lui Marco Polo.

Programul delegaţiei include, printre altele, întâlniri cu reprezentanţi ai Shanghai General Motors Co Ltd., cu conducerea Institutului de Tehnică Mecanică şi Electronică din Tianjin, dar şi o întâlnire de suflet cu studenţii secţiei de limbă română de la Universitatea de Studii Străine din Beijing.

Desigur, din programul vizitei nu putea să lipsească o vizită la Expoziţia Mondială de la Shanghai şi participarea la o serie de acţiuni speciale organizate la Pavilionul României.

Citit 919 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.