O nouă „şarjă” de taxe şi impozite

O nouă „şarjă” de taxe şi impozite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 15 septembrie - termen pentru plăţile anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului trei *

Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente sau din cedarea folosinţei bunurilor sunt obligaţi să efectueze în cursul anului plăţi anticipate cu titlu de impozit, în patru rate egale, până la data de 15 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru, respectiv 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie şi 15 decembrie.

„Ca atare, contribuabilii care desfăşoară o activitate independentă au obligaţia să efectueze plăţi anticipate în contul impozitului anual datorat la bugetul de stat, aferente trimestrului al III-lea al anului 2010, până la data de 15 septembrie 2010, cu excepţia veniturilor pentru care plata anticipată se efectuează prin reţinere la sursă de către plătitorii de venit”.

„De asemenea, contribuabilii care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor pe parcursul anului fiscal 2010, cu excepţia veniturilor din arendare, datorează plăţi anticipate în contul impozitului pe venit către bugetul de stat, aferente trimestrului al III-lea al anului 2010, până la data de 15 septembrie 2010”, a precizat George I.Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Plata sumelor reprezentând plăţi anticipate se poate efectua prin următoarele modalităţi:

•    în numerar la casieriile unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului;

•    prin mandat poştal;

•    prin decontare bancară;

•    online, prin intermediul cardurilor bancare cu ajutorul portalului ANAF - www.anaf.ro - Asistenţă contribuabili - Plata electronică a obligaţiilor fiscale.

Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către contribuabili a plăţilor anticipate se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Citit 1553 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.