Agricultorii amână acţiunile de protest

Agricultorii amână acţiunile de protest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ei îi dau termen o lună de zile noului ministru MADR, Valeriu Tabără, să le soluţioneze cererile *

Fermierii au decis să mai dea o ultimă şansă dialogului cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADAR) înainte de a trece la ample acţiuni de protest faţă de modul în care este gestionat acest domeniu.

Astfel, deşi Agrostar şi Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli (FNPAR) aveau deja anunţate o serie de proteste pentru luna octombrie, s-a decis amânarea acestora astfel încât noul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, să aibă timp să „intre în pâine”.

Fermierii au dat termen o lună de zile pentru soluţionarea revendicărilor lor. Dacă cererile nu vor fi rezolvate, agricultorii vor relua mişcările de protest.

Reprezentanţii Agrostar au avut încă de luni, 6 septembrie, o întâlnire cu ministrul MADR, Valeriu Tabără, în timpul căreia şi-au prezentat din nou cererile. Printre revendicările agricultorilor se numără elaborarea legislaţiei şi obţinerea acordului Comisiei Europene (CE) pentru acordarea ajutoarelor de stat în sectoarele agricol şi forestier, găsirea de soluţii pentru plata pe cap de animal şi pentru plata pe suprafaţă, precum şi reabilitarea şi adaptarea sistemului de irigaţii.

De asemenea, sindicaliştii din agricultură solicită sprijinirea investiţiilor în depozitele de produse agricole, aprobarea unor acte normative pentru acordarea de calamităţi în agricultură şi luarea unor măsuri concrete pentru sprijinirea sectoarelor legume-fructe, piscicol, apicol, bio şi de creştere a păsărilor.

Ei mai cer o politică de impozitare care să conducă la diminuarea pieţei negre şi să stimuleze introducerea producţiei agricole autohtone pe piaţa organizată.

Citit 790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.