Salariații APIA din teritoriu cer salarii egale cu cei din Bucureşti

Salariații APIA din teritoriu cer salarii egale cu cei din Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Membrii Sindicatului Național al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), afiliați la Federația Agrostar, își manifestă profunda dezamăgire cu privire la neuniformizarea salarizării personalului. Astfel, personalul din teritoriu al agenției beneficiază de drepturi salariale mai mici în comparație cu angajații din aparatul central, iar cei din teritoriu solicită, în prezent, îndreptarea erorii făcute odată cu aplicarea Legii Salarizării nr. 153/2017.

Sindicatul APIA arată, într-un comunicat primit la redacție, că la momentul actual instituția gestionează peste 100 de scheme de plăți/măsuri și submăsuri de plată extrem de complexe, iar, anual, la centrele locale și județene ale agenției se depun circa 850.000 de cereri de plată, cu o suprafață de peste 9 milioane de hectare, în contextul în care structura de personal este mult subdimensionată față de volumul și complexitatea activității.

În plus, salariații APIA insistă asupra faptului că nu este vorba de o majorare salarială, ci doar de uniformizarea veniturilor la nivel de agenție, ținând cont și de faptul că doar 4,17% din rulajul conturilor instituției a fost reprezentat, anul trecut, de cheltuielile administrative. Totodată, salariații APIA anunță că, în cazul respingerii proiectului de lege în Camera Deputaților, vor fi dificultăți în derularea optimă a activității, consecința iminentă fiind scăderea absorbției fondurilor europene, precum și proteste, ce ar putea avea loc pe perioadă nedeterminată.

Citit 850 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 14:36

1 comentariu

  • postat de Ionică
    Vineri, 07 Aprilie 2023 07:59
    5.13.199.***
    Avem si profesionisti capabili numai buni de primit mariri salariare consistente! Daca meriti, obtii mai multi bani si asta e adevarat. Incepeti cu promoroacă, apoi cu ploaie inghetata si terminati cu zapada! Sa nu uitati lapovita ca e nasol!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.