Rezultatele inspectorilor fiscali gălățeni, în luna martie

Rezultatele inspectorilor fiscali gălățeni, în luna martie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna martie, 56 de controale și inspecții fiscale, în urma cărora au fost stabilite obligații suplimentare de plată în valoare de 2,55 milioane de lei. Cea mai mare parte din acestea, 2,37 milioane de lei, au fost stabilite la contribuabili persoane juridice și 0,18 milioane de lei la persoane fizice.

Conform AJFP Galați, contribuțiile aferente veniturilor au deținut o pondere de 45,10%, fiind stabilite suplimentar 1,15 milioane de lei. Taxa pe valoarea adăugată a înregistrat o pondere de 31,76% din totalul obligațiilor stabilite suplimentar (0,81 milioane de lei), urmată de impozitul pe profit și cel pe venit, cu valoare de 0,52 milioane de lei (20,39%).

Unele dintre inspecțiile fiscale efectuate au fost la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat, pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili. S-au verificat/stabilit, după caz, bazele de impozitare și situațiile de fapt aferente, precum și diferențele de obligații fiscale principale în baza analizei de risc. De asemenea, s-au efectuat și inspecții în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior, dar și controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili.

Citit 861 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2023 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.