Baterie de silozuri pentru cereale, în Zona Liberă

Baterie de silozuri pentru cereale, în Zona Liberă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Administrația Zonei Libere Galați anunță că societatea Bonvit Agro Port SRL se află în stadiu avansat al lucrărilor pentru construirea unei baterii de silozuri de depozitare și operare cereale de 6+1 celule în Zona Liberă.

„Cu o capacitate de depozitare de până la 8.000 de metri cubi, sau circa 7.200 de tone de cereale, bateria de silozuri va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, inclusiv cu bandă proprie de transport pneumatic pentru încărcarea și descărcarea vaselor maritime și fluviale acostate la cheiurile Administrației Zonei Libere. Se asigură astfel condiții optime de depozitare și conservare a recoltelor de cereale, precum și de transport și distribuție”.

Proiectul se anunță a fi unul care vine și în sprijinul agricultorilor locali și al economiei din regiune.

„Suntem mândri să anunțăm că încă o investiție în Zona Liberă Galați începe să dea roade și suntem încrezători că această baterie de silozuri va aduce beneficii semnificative pentru agricultori, în general, și pentru economia locală, în mod special. Continuăm să ne angajăm să oferim oportunități de dezvoltare pentru companiile interesate de regimul de zonă liberă la Galați și să contribuim la dezvoltarea durabilă a comunității”, a declarat directorul general al AZL, Cătălin Cojocaru.

Bonvit Agro Port SRL Galați a fost înființată în anul 2017 și de atunci nu a încheiat niciun an pe profit, conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Finanțelor. La sfârșitul anului 2021 (potrivit ultimului bilanț depus), compania gălățeană a înregistrat o pierdere de 360.000 de lei, cu zero salariați – același „număr” de angajați ca în toți anii precedenți. Are datorii de 2,35 milioane lei, dar și creanțe de 4,62 milioane lei, înregistrând venituri în avans de 4,65 milioane lei. Bilanțul pe anul 2022 nu este încă disponibil.

În septembrie 2017, „Viața liberă” relata că în Consiliul Local s-a aprobat dezmembrarea în două loturi a terenului proprietatea publică a municipiului Galați, în suprafață de 90.313 mp, situat în Zona Liberă, Tarlaua 223, Platforma 2. Bonvit Agro Port ceruse această dezmembrare a lotului pentru a fi cadastrat separat și astfel să devină eligibil pentru fonduri europene. Compania anunța la vremea respectivă că dorește să realizeze acolo o investiție de aproximativ 2 milioane de euro, constând în construirea de silozuri pentru cereale, investiție care se estima că va crea aproximativ 40 de locuri de muncă. O parte din finanțare urma să fie asigurată de societate, iar pentru cealaltă parte se dorea un ajutor nerambursabil în cadrul submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2.

Citit 2137 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2023 07:33

6 comentarii

 • postat de curios
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 17:28
  5.13.228.***
  Primăria face afaceri cu o firmă cu 0 angajați înființată de 6 ani cu cifra de afaceri 0,angajați 0,nu se cunoaște nici de unde este firma ,locația ei ,poate ne lămurește cineva a cui membru psd este firma?,Bun,să presupunem că e o firmă curată care nu a prestat nimic de 6 ani,dar cum se explică totuși pierderile,pe ce bază legală a închiriat primăria terenul în zona liberă dacă firma nu are niciun șfanț? Pentru lămurire.
  https://www.risco.ro/verifica-firma/bonvit-agro-port-cui-37447742
  Interesant!!!
  0
  0
 • postat de Prometeus
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 10:24
  95.76.59.***
  @Roman - spunea cineva "...Nu cere pacatosului ce nu are..."! Bine se facea referire la altceva.
  -Minte, cinste, competenta, implicare pentru binele societatii si a cetatenilor ... nu ai sa vezi la guvernanti si politrucii de Dambovita, Bega, Dunare, Siret, Prut, Olt, Jiu.
  Pe Somes, Tisa si Mures este altceva!
  0
  0
 • postat de Un tanar fara viitor acasa.
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 08:03
  82.76.59.***
  De cand sa ,,infiintt,, acest adapost p.s.d. , de catre ei , evident, aceasta gaura neagra nu a ,,produs,, decat paguba orasului, aceasta cloaca , ,,condusa,, doar de ei, arata foarte clar beneficiile aduse urbei , in cei 30 de ani de ,,condus,, , aceleas ,,beneficii,, , ,,realizari,, sunt si in dezvoltarea acestui judet, asa ne trebue , o sleahta de ghijoi, hotarasc viata si viitorul tinerilor ce umbla in lume dupa un servici, tineri care in loc sa produca pentru tara , produc pentru altii….angajati, zero si datorii de sute de mii, la fel e si judetu.
  0
  0
 • postat de Nu cred
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 07:50
  5.13.200.***
  Altă spalare de bani marca PSD,ca doar vin alegerile.
  0
  0
 • postat de Uau
  Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 06:08
  5.13.233.***
  Firma cu 0 salariati ,, cu datorii , cu pierderi , 0 angajati, apoi si cu venituri in avans de...... chiar ca nu inteleg mai nimic
  0
  0
 • postat de Roman
  Vineri, 21 Aprilie 2023 20:48
  46.97.168.***
  Stimabili guvernanti de Galati dati drumul la investitii in zona libera , stati pe langa o comoara , lasati strategiile pentru propiul buzunar.Doar asa va prospera si orasul nostru.Ganditi cu mintea .
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.