Note pentru angajaţii din Transporturi

Note pentru angajaţii din Transporturi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Subordonaţii Ancăi Boagiu vor fi supuşi evaluării. Salariaţilor de sub umbrela Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii le vor fi stabilite performanţele individuale în funcţie de rezultatele obţinute în activitate, asumarea responsabilităţii, adaptarea la complexitatea muncii, iniţiativa şi creativitatea, capacitatea relaţională şi disciplina muncii, se arată în Ordinul de ministru nr. 631, publicat în Monitorul Oficial săptămâna trecută.

Aceste criterii, care sunt explicate într-o anexă a ordinului, vor avea ponderi diferite în nota finală, de la 55 la sută pentru rezultatele obţinute în activitate până la zece la sută pentru capacitatea relaţională şi disciplina muncii.

La finalul evaluării, fiecărui angajat îi va fi acordată o notă de la 1 la 5. Notele de la 1,00 la 2,00 sunt traduse prin calificativul „nesatisfăcător”, iar cele de la 2,01 la 3,50 sunt traduse prin calificativul „satisfăcător”. Dacă salariaţii primesc note de la 3,51 la 4,50, înseamnă că se descurcă „bine”, iar dacă iau între 4,51 şi 5,00 înseamnă că se descurcă „foarte bine”.

Ordinul emis de ministrul Anca Boagiu nu specifică ce li se întâmplă angajaţilor care, în urma evaluării, obţin calificativul „nesatisfăcător”.

Documentul precizează, însă, că angajaţii nemulţumiţi de calificativul obţinut vor putea depune contestaţie în termen de cinci zile de la comunicarea rezultatelor, iar dacă se consideră nedreptăţiţi de modul în care le-a fost soluţionată contestaţia, se vor putea adresa instanţei de contencios administrativ.

Citit 2165 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.