Firmele din construcții s-au reunit la Galaţi, în căutarea strategiilor pentru viitor

Firmele din construcții s-au reunit la Galaţi, în căutarea strategiilor pentru viitor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Galațiul a fost joi, 4 mai, "capitala" Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), organizație reprezentativă la nivel de sector de activitate construcții civile și industriale. Toate drumurile specialiștilor din acest sector au dus la Galați, grație Conferinței "Prezent și viitor în construcții", organizată de filiala locală a patronatelor din construcții, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Galați și Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

Amfitrioni ai evenimentului au fost președintele PSC - Filiala Galați, Ștefan Bogdan Petculescu, respectiv, prim-vicepreședintele PSC - Filiala Galați, Gheorghe Pascariu, întâlnirea desfășurată la Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" reunind reprezentanți ai unor importante companii din domeniul construcțiilor, alături de reprezentanți ai mediului universitar, precum și ai unor instituții care, într-un fel sau altul, au legătură cu activitatea din construcții.

Printre cei prezenți s-au aflat inclusiv președintele FPSC, Cristian Erbașu, președintele CJ Galați, Costel Fotea, și președintele Senatului Universității "Dunărea de Jos", prof. ing. dr. Cătălin Fetecău.

"Federația Patronatelor Societăților din Construcții încearcă prin toți reprezentanții ei, prin toate patronatele care sunt în interiorul federației, să promoveze concepte noi de dezvoltare a domeniului, astfel încât eficiența pe viitor a acestuia să fie din ce în ce mai bună. Știm bine că în momentul de față este o avalanșă de investiții în România, nu întotdeauna suntem pregătiți pentru un număr atât de mare de investiții și pentru bugete atât de mari, prin urmare, trebuie să recuperăm foarte mult atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere al formării profesionale. Astfel de întâlniri, precum cea de la Galați, sunt absolut necesare, pentru a ne aduna cât mai mulți oameni din domeniu și pentru a trage concluzii asupra măsurilor pe care trebuie să le luăm - fie la nivel local, fie la nivel central - astfel încât domeniul nostru să recupereze timpul pierdut și să-și contureze programe pentru un an, trei ani sau chiar cinci ani", a declarat pentru "Viața liberă" președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), Cristian Erbașu.

Acesta a precizat că sectorul construcțiilor devine tot mai important pentru economia națională. "Știm că în ultimii 30 de ani, cu excepția ultimilor cinci ani, construcțiile nu au fost o prioritate la nivel național. În 2018, prin protocolul care s-a semnat cu Guvernul României, construcțiile au devenit un domeniu strategic al țării, având în vedere, cum spuneam mai devreme, viitoarele investiții care se vor face în România", a precizat președintele FPSC.

Pe agenda conferinței de la Galați s-au aflat subiecte precum noile tehnologii și digitalizarea în domeniul construcțiilor, oportunitățile de finanțare, proiecte de investiții, dinamica și formarea forței de muncă, precum cadrul legislativ și financiar-fiscal.

Cu detalii despre temele abordate, precum și cu un interviu în exclusivitate acordat de președintele FPSC, Cristian Erbașu, vom reveni în edițiile viitoare ale ziarului "Viața liberă".

Citit 5768 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 09:37

2 comentarii

  • postat de Das
    Joi, 04 Mai 2023 23:31
    89.136.7.***
    Astea nu sunt firme de constructii...sunt niste srl-uri de cartier care fac case si blocuri...daca erau firme faceau ei podul peste Dunare si nu veneau strainii sa il faca. Nu avem specialisti sa proiecteze si sa construiasca un pod peste Dunare.
    Sa faca drumul de la Slanic Moldova la Poaiana Sarata si le dau nota 10.
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 04 Mai 2023 19:50
    86.124.203.***
    " sectorul construcțiilor devine tot mai important pentru economia națională "
    - Oare guvernul prezent si viitor stie asta ...sa le dea de lucru ? Sunt atatea de (re)construit in toata tara ! Sau ...nu au incredere unul in altul / se privesc Suspicios ca niste Țepari ?
    Declaratiile ne-am convins ce valoare au .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.