Două firme din Galați au primit fonduri pentru dezvoltarea afacerilor

Două firme din Galați au primit fonduri pentru dezvoltarea afacerilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Două firme gălățene se află printre câștigătorii primei sesiuni de depunere de proiecte pentru schema de minimis pentru economie circulară.

"Am publicat rezultatele evaluării proiectelor depuse în cadrul schemei de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară. Sunt bucuros să anunţ că un număr semnificativ de cereri de finanţare au fost admise. Este vorba de 47 de proiecte, din cele 94 depuse, selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut în urma evaluării şi în limita bugetului alocat schemei. Cele 47 de firme s-au angajat să dezvolte proiecte care reduc volumul deşeurilor şi să creeze materia primă necesară pentru crearea unui lanţ de producţie integrat, ceea ce va genera 150 de noi locuri de muncă în 28 de judeţe", a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Potrivit listei publicate de Ministerul Economiei, printre câștigători se numără și compania gălățeană Keros Design SRL, pentru proiectul "Extindere și retehnologizare punct de lucru, în vederea dezvoltării durabile și tranzitarea către economia circulară", ce presupune o investiție de 1.118.426 de lei. A doua firmă câștigătoare din Galați este Naturaserv SRL, pentru proiectul "Dezvoltarea afacerii pentru societatea Naturaserv SRL prin integrarea în fluxul de producție a unui centru de reparații", ce presupune o investiție de 565.000 de lei.

Aplicarea prezentei scheme de ajutor de minimis se face în baza contractelor de finanţare aprobate de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de minimis se efectuează în perioada 2022-2025 pentru contractele încheiate în limita bugetului alocat schemei.

Citit 4163 ori Ultima modificare Vineri, 12 Mai 2023 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.