Organizațiile neguvernamentale, așteptate la Finanțe

Organizațiile neguvernamentale, așteptate la Finanțe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Termenul-limită până la care a trebuit să fie depuse bilanțurile pe 2022 de către ONG-uri a fost 2 mai, însă unele organizații neguvernamentale au de depus și raportări contabile anuale până la sfârșitul acestei luni, informează AJFP Galați.

Potrivit Ordinului Ministerului Finanțelor 1.240/2021, ONG-urile care optează pentru un exercițiu financiar diferit de cel calendaristic sunt obligate să depună raportări contabile anuale la 31 decembrie, în plus față de situațiile financiare anuale. Evident, pentru situațiile financiare, termenul de 150 de zile se calculează de la finalul anului financiar modificat.

Raportările contabile anuale se depun în 150 de zile de la încheierea anului calendaristic, adică până pe 31 mai 2023. Această raportare suplimentară a fost introdusă de Finanțe în 2021, instrucțiunile detaliate fiind trecute în ordinul citat.

Documentele financiare se depun la unitățile teritoriale ce țin de Ministerul Finanțelor. Transmiterea se face fie în format tipărit și în format electronic, fie numai în formă electronică, pe site-ul e-guvernare.ro.

În altă ordine de idei, trebuie amintit că, în anul 2023, ONG-urile își declară și achită impozitul pe profit până la 26 iunie.

Citit 596 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2023 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.